Grønner er klar for Aalesund

Etter 99 A-kamper i Brann-drakten skal Jonas Grønner hjelpe Aalesund til opprykk.

Annonse:

Torsdag var midtstopperen i Ålesund der han gjennomgikk medisinsk test og signerte kontrakt for de neste tre og et halvt årene. Deretter returnerte han til Bergen på ettermiddagen.

Fredag kommer han til å takke for seg i Brann-garderoben før han starter en ny fase av fotballkarrieren. Grønner er glad Brann har vist velvilje slik at det ble mulig.

- Jeg har fått lite spilletid og trenger et skifte for å få karrieren skikkelig i gang igjen. Flere klubber har vært inni bildet, men Aalesund ble det riktige valget for meg, forteller han til Brann.no.

Debuterte som 16-åring

Grønner håper å få en sentral rolle på AaFK-laget i høst. De leder OBOS-ligaen og målet er direkte opprykk. Samtidig håper han at Brann-suksessen fortsetter:

- Det er ingen dårlige følelser. Brann må bare kjøre på og vinne alle kampene i høst, sier han.

Grønner debuterte så tidlig som i 2010 med to cupkamper på Branns A-lag. Han spilte regelmessig i perioden 2014-2016. I fjor ble det «bare» 13 kamper og i år ble det kun fire muligheter i cupen for 24-åringen.

Sportssjef Rune Soltvedt har kjent Grønner siden han var 14 år og har et nært forhold til ham. Han synes Aalesund er et godt klubbvalg og takker Grønner for godt samarbeid over mange sesonger i Brann.

- Jonas har vært lojal og jobbet hardt hele tiden. Men vi forstår at han trenger regelmessig spilletid og ville ikke legger hindringer i veien for en overgang, sier Soltvedt.

Han medgir at Brann vil vurdere å hente inn en erstatter i troppen.

- Overgangsvinduet åpner snart, så det kan godt være vi ser etter en ny midtstopper når Jonas forsvinner, bekrefter sportssjefen. 

Annonse fra Eliteserien: