Grønner: - Det kommer til å smelle

Jonas Grønner ønsker revansje og vil gi fansen seier mot Rosenborg. Han vet hvor mye det ville betydd.

Annonse:

Noen kamper er større enn andre, både for supportere og spillerne. På søndag spiller Brann mot Rosenborg. Det er en slik kamp med noe ekstra ved seg.

For Jonas Grønner som er vokst opp i Bergen og som kom til Brann som 16-åring betyr søndagens kamp mye, noe han heller ikke legger skjul på:

-  Dette er gøye kamper å spille. Det er en kamp der vi for det første vi har muligheten til å reise oss etter en vanskelig periode med dårlige resultater, sier han til Brann.no etter fredagens trening.

Midtstopperen er fullt klar over at Brann-publikumet har blitt skuffet den siste tiden, men ønsker å gjøre noe med det nå:

-  Vi har tre tap på rad som vi har lyst å revansjere. Da er Rosenborg hjemme en fin mulighet for oss å betale tilbake til publikum som støtter oss, sier 23-åringen.

- Kan ikke henge oss opp i hva Rosenborg kommer med

Rosenborg er suveren serieleder, men har spilt bortekamp i Russland i Europa League denne uken. Det er dermed knyttet usikkerhet til hvilket lag de stiller med mot Brann.

Det kan Brann ikke henge seg for mye opp i, mener Grønner:

-  Vi trenger ikke å bry oss så mye om hva de kommer med og må fokusere på vårt eget spill. Vi vet at hvis vi er der vi skal være og klarer å reise oss fra en dårlig periode, så kan vi slå dem, påpeker han.

Likevel er han godt forberedt om han må håndtere en spiller som Nicklas Bendtner på søndag:

- Han er en smart fotballspiller, du skal ikke gi han mye plass. Men jeg er ikke så veldig interessert å snakke om Rosenborg-spillerne. De får stille med hva de vil, vi skal prøve å utnytte deres svakheter uansett, sier Grønner.

Rister av seg rusten

Med Vito Wormgoor og Bismar Acosta som foretrukket stopperpar er det kun blitt fem kamper fra start for Jonas Grønner. Å plutselig bli kastet inn på laget etter lang tid har sine utfordringer:

- Det blir bedre fra kamp til kamp. Den største fienden til en rusten fotballspiller er timing, som blir bedre fra kamp til kamp og så er det usikkerheten for en som ikke har vært med så mye, forklarer han.

Skrekkeksempelet ikke bare for hans egen del, men for hele laget, kom i 0-4-tapet mot Kristiansund, da det ble store utskiftninger på laget:

- I Kristiansund-kampen ser du at begge deler svikter og det smitter over. Hele laget ble usikkert. Jeg vet at jeg er en god fotballspiller. Gi meg noen kamper, så vet jeg at jeg kommer til å levere, sier Jonas.

Det kan bli flere kamper på Jonas fremover, men han står også i fare for å få karantene selv:

- Hvis vi ser på de gule kortene jeg har fått tidligere, så er det stort sett kalkulerte kort, sånne kan jeg ta. Jeg kommer ikke til å tenke på det mot Rosenborg.

- Vi må prøve å ha flest mulig tilgjengelig til hver eneste kamp. Vi får bare håndtere det, sier han.

Scorer gjerne mot Rosenborg

Dersom Jonas får spille, så kommer han også til å score innimellom. Men han kan ikke huske å ha scoret foran Store Stå og Frydenbø-tribunen ennå:

-  Jeg har vel scoret fem-seks mål på hjemmebane foran BOB-tribunen og sier ja takk til en scoring med hodet på overtid foran Store Stå på søndag. Jeg vet at jeg kan være lur der fremme, smiler han.

Han har heller ikke scoret mot Rosenborg. Ennå.

Kampene mot Rosenborg lever gjerne sitt eget liv, uavhengig av tabellposisjon og form, men får en ekstra gnist når begge lag er i toppen:

- Begge lag og supportere mobiliserer litt ekstra. De to siste årene har betydd at det har vært en kamp som har vært veldig viktig. Nå trenger vi poengene mer enn de gjør, de tåler et tap.

- Vi trenger virkelig poengene og forhåpentligvis gjør det at vi stuper inn i den ekstra duellen. Så får vi se en søndag, sier Grønner.

Høy temperatur 

Grønner forventer høy temperatur på banen også denne gangen:

- Det kommer garantert til å smelle. Det er vanvittig gøy for oss spillere å være med i kamper som dette. Det er jo derfor vi driver med dette, for å kjenne på dette.

Hvis du tar med sønnen din på kampen så kommer han til å huske det for resten av livet sitt.

— Jonas Grønner

- Spesielt for oss som er så glad i å spille på Stadion betyr det litt ekstra, sier bergenseren, som selv har gode minner fra barndommens stadionopplevelser:

-  Jeg husker godt da jeg var liten gutt og det var høst, flomlys og Rosenborg som motstander. Hvis du tar med sønnen din på kampen, så kommer han til å huske det for resten av livet sitt, sier han.  

Det er solgt over 12.000 billetter til søndagens kamp, men Jonas Grønner håper at det kommer noen tusen til:

- Det er en fin mulighet til å debutere på Stadion. Jeg tror det kan bli en god kamp. Rosenborg vinner serien uansett, men vi trenger virkelig poengene nå og har så lyst. Det kan bli to lag som angriper og som byr på seg selv, avslutter han.

Ta turen til Stadion på søndag. Kampen har avspark klokken 20.00.

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: