Gikk i tipp-oldefars fotspor

Tipp-oldebarnet til Branns stifter og æresmedlem Christen K. Gran var stolt maskot på søndagens kamp.

Annonse:

Alle som er glade i Brann kan takke Christen K. Gran for hans initiativ tilbake i 1908. Ikke bare stiftet han klubben, han ledet den og preget den sterkt gjennom flere tiår.

Da Brann tidligere i sommer ble kjent med at en ung jente med direkte familiær kobling til Gran skulle på stadionkamp for aller første gang, var det naturlig å bidra til at kampen ble ekstra minneverdig.

Hannah Smith Lorentz (7), som er født og bor i Kristiansand sammen med familien sin, fikk derfor være maskot og gå ut på ærverdige Stadion før kampen sammen med Brann-laget.

Stolt av familiebakgrunnen

Hannahs far, Cato Lorentz, er bergenser og den som har sørget for at unge Hannah vokser opp som Brann-supporter og ikke Start-fan.

- Christen K. Gran var min oldefar. Det var faren til min farmor. Vi er stolte av at han stiftet Brann, fortalte han før søndagens stadionkamp mot Sarpsborg 08.

Oldefaren tilbrakte ekstremt mye tid i klubblokalene som den gang var på motsatt side av banen, på en stadion som han selv var initiativtaker til å få bygget.

Christen K. Gran

  • Branns stifter i 1908

  • Klubbens første æresmedlem (1923)

  • Pådriver da fotballkretsen ble etablert i 1911

  • A-lagsspiller og aktiv skiløper. Medlem av skistyret.

  • Sentral da Stadion ble bygget i 1919.

  • Formann i klubben i flere perioder, til sammen i 18 år

  • Medlem av stadionstyret i mange år

  • Innehaver av fotballforbundets Gullmerke

  • Forfatter av Brann-sangen

I historiebøkene står at at Gran bidro til å bygge opp både klubben og anlegget, både praktisk og økonomisk. Han bidro også sterkt til den idrettsbevegelsen som vokste frem i Norge tidlig på 1900-tallet.

Han brukte visstnok et hvert nederlag til å se nye muligheter og tenne nye håp. Og dette skal være hans ord: «Dog hver gang det slo klikk livets lærdom vi fikk, for hver seier stod der nederlag bak».

Kjekt på Stadion

Hannah syntes det var kjekt å få være maskot for klubben tipp-oldefaren stiftet:

- Jeg vet at han stiftet Brann og at han het Christen Gran. Så vet jeg at han er tipp-oldefaren min. Så vet jeg at han levde for lenge siden, svarer 7-åringen klokt når Brann.no intervjuer henne.

Pappa Cato forteller at Hannah har vært på Brann-kamp før, men det var på Start sin stadion siden hun bor i Kristiansand. Søndagens oppgjør var den aller første hjemmekampen.

- Hva syntes du om å være maskot?

- Veldig, veldig gøy, forsikret hun.

Det ble også anledning til å hilse på trener Lars Arne Nilsen og flere av spillerne.

Daglig leder Vibeke Johannesen var også bortom før kampen. Hun synes det er spesielt at en av Christen K. Gran sine etterkommere var maskot.

- Jeg ser bildet av Gran i gangen på Stadion hver dag og vet hva han har betydd for Brann. Da vi hørte at Hannah og faren skulle på kamp, passet det godt å gjøre kvelden ekstra spesiell for dem, forteller hun.

KJEKT PÅ KAMP: Cato Lorentz og datteren Hannah gikk i fotsporene til legendariske Christen K. Gran på søndagens kamp.

 

 

Annonse fra Eliteserien: