Går tilbake til læreryrket

Kristian Andersen har bestemt seg for å forlate Brann-Akademiet for å vende tilbake til læreryrket.

Annonse:

44-åringen har i flere sesonger vekslet mellom å jobbe deltid og heltid på Akademiet. Siden i fjor høst har jobben som leder for Akademiet tatt all tiden hans, men ved skolestart i august har han besluttet å fokusere 100 prosent på jobb ved Ortun skole.

- Selv om jeg har jobbet i Brann i syv år og trivdes godt, har jeg aldri klart å slippe helt tak i lærerjobben. Nå har jeg fått en veldig spennende stilling ved skolen, og beslutningen om å gi meg i Brann er tatt, forteller Andersen.

I Brann skulle man gjerne hatt ham med videre, men sportssjef Rune Soltvedt forstår beslutningen.

- I stedet for å fortvile over at Kristian gir seg, tenker jeg at jeg er glade for at vi fikk ha ham her i mange år. Han har vært en god fagmann og kollega som vi kommer til å savne, sier sportssjefen.

Skal erstatte stillingen

Andersen er i en delt lederstilling på Akademiet, der Magni Fannberg er hans kollega i rollen som faglig leder. Brann kommer nå til å lyse ut Andersens stilling.

- Kristian blir i Brann til starten av august, og noe av jobben hans de siste ukene blir å bistå oss i arbeidet med å finne en ny leder for Akademiet, forteller Rune Soltvedt.

Kristian Andersen takker for mange fine år i Brann:

- Jeg er stolt over å ha fått være en del av klubben og Akademiet over lang tid. Vi har tatt steg sammen, og jeg er sikker på at det vil komme mange gode fotballspillere gjennom Brann-systemet de neste årene, sier han.

Annonse fra Eliteserien: