Fornøyd med årets første omgang

1. omgangen mot Elfsborg med tre nykommere på laget var oppløftende for trener Lars Arne Nilsen.

Annonse:

Brann-treneren startet årets første treningskamp, mot svenske Elfsborg på Gran Canaria, med de tre nykommerne Taijo Teniste, Amer Ordagic og Gilbert Komsson i oppstillingen.

Teniste som høyreback, Ordagic som venstre indreløper og Koomson på høyrevingen.

Til tross for at vår svenske motstander scoret 1-0 like før hvilen og vant 2-0 til slutt, satt treneren igjen med et veldig positivt inntrykk av åpningsomgangen og nykommernes innsats.

- 1. omgang var nesten bedre enn jeg hadde forventet. Vi har trent veldig mye og hardt inn mot kampen og gjennomfører likevel en veldig god omgang der vi skaper en del sjanser, oppsummerer Lars Arne Nilsen.

Han så høyt press som fungerte. Han så solid defensiv jobbing. Og han så backer og kanter som fosset fremover og satte motstanderen under press.

- Dette er noe av det vi har jobbet med. Men så var det dumt at vi plutselig ble litt for ambisiøse bakover og spilte på oss et brudd som Elfsborg scoret på, legger treneren til.

Det var ikke fortjent, men en gang Brann-aktuelle Simon Lundevall scoret sikkert i det som helt klart var Branns omgang.

Svakere etter pause

Det som kanskje gledet spesielt, var at de tre nye fungerte veldig godt. Relasjonen Teniste/Koomson, som var suksess i Sogndal, så allerede ut til å være på plass.

- Ja, jeg er godt fornøyd med de nye. Men ikke bare med dem, venstresiden Med Vidar (Ari Jonsson) og Ludcinio (Marengo) var også god, legger Nilsen til.

I pausen byttet Brann seks spillere, og selv om svenskene også byttet mange etter hvert vant de fortjent etter 90 minutters spill. 2-0 luktet muligens offside, men dommeren godkjente. I andre enden av banen var Azar Karadas nær scoring, men ballen ville ikke inn.

- Vi får ta med oss at 1. omgang var veldig god. Etter pause ble det for rotete, for urytmisk. Tanken var at vi nærmest skulle stille like godt lag i begge omgangene, men det ble ikke helt sånn, avslutter Brann-treneren. 

FAKTA

Brann - Elfsborg 0-2 (0-1)

Salobre Golf & Resort, Gran Canaria. Tilskuere: 100. Gult kort: Deyver Vega, Brann.

0-1: Simon Lundevall (45.)

0-2: Arien Kabashi (76.)

Brann (4-3-3): Markus Pettersen - Taijo Teniste (Ruben Kristiansen fra 46.), Jonas Grønner (Bismar Acosta fra 46.), Vito Wormgoor, Vidar Ari Jonsson - Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 46.), Sivert Heltne Nilsen (Marius Bildøy fra 67.), Amer Ordagic (Peter Orry Larsen fra 46.) - Gilbert Komson (Deyver Vega fra 46.), Torgeir Børven (Azar Karadas fra 67.), Ludcinio Marengo (Halldor Stenevik fra 46.).

Annonse fra Eliteserien: