Før kampen: Vålerenga - Brann

Les deg opp før kampen mot nedrykkstruede Vålerenga. Brann jakter sin femte seier på rad.

Annonse:

Det er klart for den 23. serierunden i Eliteserien. Brann skal for første gang spille på Vålerengas nye stadion som bærer navnet Vålerenga kultur- og idrettspark.

Om du befinner deg i Oslo på søndag er det altså på Valle det skjer. Resten får nøye seg med å se kampen på Eurosport Norge eller høre den på NRK Hordaland eller BA.no. Kampstart er klokken 20.00.

På Stadion endte sommerens oppgjør mellom lagene 0-0. På Ullevaal i fjor vant Vålerenga 3-2. Kristoffer Barmen og Sivert Heltne Nilsen scoret for Brann.

Forrige borteseier mot Vålerenga må vi tilbake til 2011 for å finne. Da ble det 2-0-seier etter to scoringer fra Kim Ojo foran 16.674 tilskuere på Ullevaal Stadion.

Vålerenga har historisk sett et greit tak på Brann på eget gress med 21 seirer mot Branns 13. Ti kamper har endt uavgjort.

Totalt sett hjemme og borte har det vært jevnt. Her er statistikken 34-21-33 i Vålerengas favør.

Fem siste oppgjør på Ullevaal:

  • 2016: Vålerenga - Brann 3-2: Barmen, Nilsen
  • 2014: Vålerenga - Brann 3-3: Haugen, Hanstveit, Sævarsson
  • 2013: Vålerenga - Brann 4-3: Pusić, Huseklepp, Barmen
  • 2012: Vålerenga - Brann 1-1: Askar
  • 2011: Vålerenga - Brann 0-2: Ojo (x2)

Vålerenga sliter - kan rykke ned

Vålerenga er i særdeles dårlig form og har ikke vunnet siden 3-1-seieren mot Lillestrøm i slutten av juni. Man skulle tro at ny stadion skulle gi laget en boost, men her har det blitt 1-2-tap mot Sarpsborg 08 i serien i forrige runde og 0-3-tap mot samme lag i semifinalen i cupen.

Siden seieren i juni har laget kun plukket med seg tre poeng gjennom tre uavgjorte kamper. Formen viser 0-1-4 på de siste fem kampene. Hjemmeformen i år er 4-4-2, men har altså til gode å vinne på ny stadion.

Den dårlige formen gjenspeiler seg selvfølgelig også på tabellen hvor Vålerenga er nær bunnen. Med sine 24 poeng ligger Klanens helter på 12. plass, kun to poeng over Tromsø som innehar den ene nedrykksplassen. Tromsø viser dog en helt annen form enn Vålerenga.

Vålerenga kan med tap mot Brann ligge under streken allerede etter den 23. serierunden hvis Sogndal og Tromsø vinner sine kamper.

I så måte var det kanskje ikke et sjakktrekk å selge Ghayas Zahid (til Apoel på Kypros). Han er fremdeles lagets toppscorer med sine fem mål og lagets beste tilrettelegger med fem målgivende pasninger.

Jonatan Tollås Nation er Vålerengas beste spiller på Fantasy med sine 79 poeng.

Brann i form - kan ta medalje

Brann tok en viktig 1-0-seier borte mot Sandefjord i forrige runde etter Deyver Vegas scoring. Det var Branns fjerde seier på rad og laget jakter nå sin femte seier på rad. Rekorden på syv seirer på rad er fra 1967.

K P
2 Molde 4 9
3 Brann 4 7
3 Odd 4 7
5 Rosenborg 3 6

Siden Sarpsborg 08 tapte forrige helg gikk Brann forbi Østfold-laget på tabellen og innehar 2. plassen med 40 poeng. Det er syv poeng bak Rosenborg og to foran Sarpsborg 08.

På de siste fem har Brann vunnet fire, spilt én uavgjort og ikke tapt. Statistikken på bortebane denne sesongen viser 4-4-3.

Kristoffer Barmen er Branns toppscorer med sine syv mål. Han kan komme seg opp i topp ti hvis han scorer noen mål til. Ohi Omoijuanfo troner på toppen med 15 mål.

Fredrik Haugen er på topp når det gjelder målgivende pasninger. Ingen i Eliteserien har servert flere krempasninger enn ham. Hele åtte ganger har han vært nest-sist på ballen når Brann har scoret.

Fredrik er også best på Fantasy, ja faktisk topper han hele listen sammen med Moldes Björn Sigurdarson, hvor de begge har hele 117 poeng.

Hos begge klubber finner vi spillere som har spilt for det andre laget.

Bård Finne spilte 31 kamper og scoret 15 mål for Brann i perioden 2012-13 før han gikk til Tyskland. Derfra bar det tilbake til Norge og Vålerenga før denne sesongen. Han har ikke spilt de siste kampene grunnet skade.

I dagens Brann-lag finner vi mange tidligere VIF-spillere. Ruben Kristiansen, Amin Nouri, Sivert Heltne Nilsen, Daniel Braaten og Torgeir Børven har alle spilt for Oslo-laget.

Vålerenga sliter med skader

Hos Vålerenga må Robert Lundström må stå over kampen med karantene.

Mohammed Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm er ute med skader på ubestemt tid. Bård Finne (kne) spilte ikke i cupkampen mot Sarpsborg 08 på onsdag.

Daniel Braaten er fremdeles ikke kampklar med sin skade. og som kjent er Alex Horwath ute for resten av sesongen etter operasjonen i hånden. Kristoffer Barmen mistet forrige kamp og er usikker før søndagens oppgjør.

Kampen dømmes av Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball. Det er første gang han dømmer Brann denne sesongen.

Vålerenga har fått ett straffespark så langt denne sesongen, det fikk de på hjemmebane. Brann har ennå ikke fått prøve seg fra straffemerket.

Hafsås har pekt på straffemerket to ganger så langt denne sesongen, begge gangene til hjemmelaget. Kun elleve av 41 straffer i Eliteserien denne sesongen har blitt gitt til bortelaget.

Vålerenga - Brann har avspark søndag 24. september klokken 20.00. Kampen kan du se på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Neste hjemmekamp spilles fredag 29. september mot Kristiansund. Avspark er klokken 19.00.

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no. 

Scoringsliste Brann

  • 7 mål: Kristoffer Barmen

  • 5 mål: Jakob Orlov

  • 4 mål: Deyver Vega

  • 4 mål: Gilli Rólantsson

  • 4 mål: Fredrik Haugen

  • 3 mål: Daniel Braaten

 

Annonse fra Eliteserien: