Før kampen: Aalesund - Brann

Les deg opp før søndagens møte med Aalesund på Color Line stadion.

Annonse:

Brann har hatt pause fra eliteseriespill siden Sarpsborg 08 vant 1-0 på Stadion i den 17. serierunden.

Kampen mot Aalesund har avspark klokken 20.00 søndag og du kan se den på Eurosport Norge eller høre den på NRK Hordaland og BA.no.

Vårsesongens oppgjør endte 1-1. Aalesund laget selvmål tidlig i kampen, men utlignet ni minutter før slutt og berget det ene poenget, for øvrig i kampen der Sivert Heltne Nilsen ble utvist.

Vunnet de to siste

Totalt har lagene møttes 23 ganger i seriekamp i den øverste divisjonen. Syv av kampene har endt med Aalesund-seier, fem har endt uavgjort mens Brann har vunnet elleve. 

Forrige Aalesund-seier hjemme mot Brann kom helt tilbake i 2012-sesongen. I fjor ble det 2-1-seier til Brann etter en avgjørende scoring fra Azar Karadas. Peter Orry Larsen scoret for øvrig hjemmelagets mål. Nå er han Brann-spiller...

Larsen har en lang karriere i Aalesund bak seg. Men han er ikke den eneste Brann-gutten med fortid i klubben. Vito Wormgoor spilte høstsesongen i fjor for de oransje, og var strålende.

Søndag er han tilbake på Color Line for første gang siden oppholdet der. Nå som Branns lagkaptein...

Begge lag med formdupp

Brann tapte 0-1 for Sarpsborg 08 og 0-2 for Stabæk i de to foregående serierundene. Det er første gang laget har tapt to på rad i Eliteserien siden Lars Arne Nilsen ble trener. I OBOS-ligaen tapte laget to på rad én gang, mot Nest-Sotra og Hødd etter at opprykket var sikret.

Branns form viser kun én seier på siste fem kamper. Det er i tillegg blitt to tap og to uavgjorte. Laget er på 4. plass, tre poeng bak Sarpsborg 08 på 2. plass.

Aalesund er nummer åtte for øyeblikket etter å ha tapt sine tre siste kamper før ferien. Motstandere har vært FK Haugesund (tap 0-2), Molde (tap 0-3) og Sogndal (tap 0-1).

Gode på Fantasy

Branns mestscorende i Eliteserien er fremdeles Jakob Orlov med sine fire mål. Det plasserer ham på 23. plass på toppscoringslisten for hele serien.

Hos Aalesund er Mos toppscorer med åtte mål. Det gir ham en foreløpig 3. plass på toppscorerlisten.

Fredrik Haugen ligger fremdeles på 1. plass over spillere med flest målgivende i Eliteserien med sine syv assist. Den Aalesund-spilleren som har flest målgivende er Edwin Gyasi med sine tre.

På Fantasy er Fredrik Haugen på 3. plass med 88 poeng med Gilli Rolantsson på plassen bak med 87 poeng. Mos er AaFK sin beste så langt med 75 poeng. Dermed er han den 15. beste i ligaen.

Brann uten Acosta

Brann må unnvære Bismar Acosta som soner karantene etter å ha fått sitt tredje gule kort hjemme mot Sarpsborg 08. Aalesund har ingen karantener.

Sivert Heltne Nilsen er kommet opp i fire gule kort, mens Vito Wormgoor, Kristoffer Barmen og Deyver Vega alle har to gule kort hver.

Brann har slitt med skader på Daniel Braaten, Deyver Vega og Piotr Leciejewski. Først når lagoppstillingen er ute klokken 18.45 får du vite om noen av dem er klare til kamp igjen.

Aalesund har mistet Lars Veldwijk siden sist lagene møttes. Som erstatter har de hentet inn grekeren Athanasios Papazoglou, som kan debutere mot Brann.

Dommer er Trygve Kjensli fra Nesodden IF.

Aalesund - Brann har avspark klokken 20.00 søndag. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland eller BA.no.

Kilder: fotball.no, altomfotball.no, nifs.no.

Annonse fra Eliteserien: