Før kamp: Lillestrøm - Brann

Les deg opp på alt du trenger å vite før kampen mot Lillestrøm!

Annonse:

Brann reiser til Romerike for å møte Lillestrøm i den 11. serierunden i Eliteserien. Kampen starter klokken 20.00 mandag og vises på Eurosport Player.

S Start-Brann (0-1) 12.05.2018 18:00 Sparebanken Sør Arena
U Brann-Haugesund (1-1) 16.05.2018 18:00 Brann stadion
U Lillestrøm-Brann (1-1) 21.05.2018 20:00 Åråsen stadion
Eliteserien
Eurosport Player
S Rosenborg-Brann (1-2) 27.05.2018 20:00 Lerkendal stadion
U Brann-Vålerenga (0-0) 10.06.2018 20:00 Brann stadion
I fjor ble kanarifuglene slått både på Stadion og på Åråsen. Daniel Braaten og Gilli Rolantsson sørget for at Brann tok en flott 2-0-seier med hjem til Bergen, for ganske nøyaktig ett år siden.

Historisk sett har likevel Åråsen vært en tøff bane å komme til for Brann. Foruten seieren i fjor kom forrige trepoenger mot Lillestrøm på bortebane i 2012. Den kampen ble en skikkelig klassiker, der Brann vant 4-3 etter et hat-trick av Bentley og en avgjørende scoring av Erik Mjelde. 

Lillestrøm mot Brann er et av de tradisjonsrike oppgjørene i norsk fotball, og siden 1954 har lagene møttes 41 ganger på Åråsen. Av disse har Brann bare klart å vinne ni, like mange har endt uavgjort og de gule og sorte står med hele 23 seirer. 

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

Brann har siden 1-1-kampen mot Strømsgodset i årets første bortekamp tatt fire borteseirer på rad.

Lillestrøm har 2-1-1 på hjemmebane i år, men fikk skikkelig bank på Lerkendal 16. mai der kampen endte 3-0 til Rosenborg.

For Brann er denne kampen viktig å vinne for å holde Rosenborg på trygg avstand før neste seriekamp, som er borte på Lerkendal. Lillestrøm kan med seier få kontakt med lagene på øvre halvdel av tabellen, men vil med tap kunne risikere å melde seg på i bunnstriden. 

De siste oppgjørene

Mandagens dommer er rutinerte Tommy Skjerven fra Kaupanger. Han har dømt syv kamper i Eliteserien i år og bortelaget har kun vunnet to av dem.

Brann har flere i faresonen når det gjelder gule kort. Skjerven har delt ut ni av 13 gule kort til bortelaget i kampene han har dømt i år, og det er derfor ikke usannsynlig at et par av våre kan havne i dommerens bok mot Lillestrøm.

Det er heller ikke helt umulig at vi får et straffespark mot Lillestrøm. I løpet av de syv eliteseriekampene Skjerven har dømt i år har han delt ut tre straffespark, der to av dem har gått til bortelaget.  

Alt ligger til rette for en ny klassiker på Åråsen! Fortsetter vi med det samme trøkket som vi har hatt til nå i år vil det være gode muligheter for en fin avslutning på pinsen for alle bergensere. 

Siste fem kamper på Åråsen:

  • 2017: Lillestrøm - Brann 0-2: Braaten, Rolantsson
  • 2016: Lillestrøm - Brann 1-0:
  • 2014: Lillestrøm - Brann 4-3: Huseklepp, Barmen, Orlov
  • 2013: Lillestrøm - Brann 2-0: 
  • 2012: Lillestrøm - Brann 3-4: Bentley x3, Mjelde

Skader og suspensjoner

Brann har Taijo Teniste ute på ubestemt tid med brudd i ryggen og armen. Ruben Kristiansen har vært lenge ute med lysketrøbbel, men nærmer seg comeback nå. 

Sivert Heltne Nilsen pådro seg både en liten skade og et gult kort i samme situasjon i kampen mot FK Haugesund. Det gule kortet var hans fjerde i år, noe som betyr at han definitivt er ute mot Lillestrøm. Skaden skal ikke være mer alvorlig enn at han er tilbake til neste kamp, borte mot Rosenborg. 

Kristoffer Barmen har tre gule kort til nå i år, og må sone en kamp om han pådrar seg kort til mot Lillestrøm.

Hos kanarifuglene har forsvarstrioen Erik Tobias Sandberg, Sheriff Sinyan og Lars Mogstad Ranger vært ute siden sesongstarten og vil neppe være tilgjengelige mot Brann heller.

Nøkkelspiller Erling Knudtzon, som med fem målgivende og et mål har vært direkte involvert i over halvparten av LSKs mål i år, har pådratt seg en liten lyskeskade og er visstnok usikker til kampen.

I tillegg er også midtbanespiller Kristoffer Ødemarksbakken usikker til kampen med en lyskeskade.  

Rundens Fantasy-tips

Poengfangsten ble ikke veldig bra på Brann-spillerne mot FK Haugesund. De to som pekte seg ut var Kristoffer Barmen, som endelig kom på scoringslisten igjen, og Gilbert Koomson med målgivende og to bonuspoeng. Begge endte runden med syv poeng.

Koomson plukker veldig jevnt og trutt med poeng (6-5-9-6-3-7), noe som gjør at han er den midtbanespilleren vi anbefaler å ha på laget fremover. 

Formspiller GIlbert Koomson er den Brann-spilleren du må ha på laget i tiden fremover
TIPS: Formspiller Gilbert Koomson er Brann-spilleren du bør ha på laget i tiden fremover.

Vi slapp inn vårt tredje mål for sesongen mot FK Haugesund, noe som gjorde at det ble liten gevinst på forsvarspillerne våre denne runden. Det er likevel lurt å sitte rolig i båten med disse i tiden fremover. Forsvaret ser fremdeles veldig solid ut selv om kampprogrammet fremover er relativt tøft.

Fremover ser Steffen Lie Skålevik skarp ut, og vi ville ikke nølt med å sette ham inn på laget, spesielt med tanke på hvor rimelig han er til å være angrepsspiller. Ludcinio Marengo har også vært i veldig fin form den seneste tiden, og løsner det skikkelig der kan det virkelig bli poengfangst. Problemet med tanke på Fantasy er at han er satt opp som angrepsspiller i spillet, men ofte spiller på midtbanen, dog i en offensiv rolle.

Trenger du en pil frekk løsning, er det herlig spenstig å satse på en Marengo i form inn på laget ditt. 

I Lillestrøm er det ikke veldig mye spennende Fantasy-messig. Thomas Lehne Olsen og Ifeanyi Mathew kan være noe å prøve ut i tiden fremover, men vi ville ikke satt dem inn til denne runden. 

Den eneste som bør vurderes seriøst per nå er midtbanespiller Erling Knudtzon. Han er involvert i det meste LSK finner på fremover på banen, og hadde også solide tall i fjor.

Vi håper og tror selvfølgelig at LSK-spillerne venter til etter søndagens kamp med å plukke poeng i Fantasy.

Neste hjemmekamp er 10. juni mot Vålerenga. Ta turen på Stadion, fotball er best i virkeligheten!

Kjøp billetter

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: