Før kampen: Brann - Molde

Sol, sommer og Stadion. Les deg opp før kampen mot Molde!

Annonse:

Brann tar imot Molde i den 15. serierunden av Eliteserien. Kampen starter klokken 18.00 søndag 1. juli og vises på MAX og Eurosport Player.

Det er et Brann-lag med selvtillit som møter et Molde med litt dårlig flyt på bortebane. Brann har dessuten hatt godt tak på romsdalingen de siste årene på Stadion. Fire av de fem oppgjørene her siden 2012 har endt med tre poeng til Bergen.

Totalt har Brann og Molde møtt hverandre 70 ganger siden 1974 i obligatoriske kamper. De blå har en solid statistikk med 35 seirer, Brann har vunnet 23 og tolv har endt med poengdeling.

I fjor ble det en fin mai-kveld på Stadion for alle med hjertet i Brann. En flott prestasjon fra guttene ga en solid 4-1-seier etter mål av Ruben Kristiansen, Jonas Grønner, Jakob Orlov og Daniel Braaten.

Siste fem møter på Stadion:

  • 2017: Brann - Molde 4-1 Kristiansen, Orlov x2, Grønner, Braaten
  • 2016: Brann - Molde 2-1 Lie Skålevik x2
  • 2014: Brann - Molde 0-1
  • 2013: Brann - Molde 1-0 Askar
  • 2012: Brann - Molde 4-1 Askar, Wangberg, Ojo x2

Molde er litt Dr Jekyll og Mr. Hyde i Eliteserien i år. På Aker Stadion har de vunnet seks av åtte, men på bortebane har de bare én seier på seks kamper. Forrige borteseier kom helt tilbake i 2. serierunde i en noe heldig 1-0-kamp mot FK Haugesund. De kommer rett fra 3-0-seier hjemme mot Stabæk, men la oss håpe bortekomplekset vedvarer minst en runde til. 

K P
1 Brann 14 34
2 Rosenborg 14 27
3 Ranheim TF 14 26
4 Haugesund 14 25

Det Brann holder på med for tiden er intet mindre en fantastisk! Etter 14 kamper av årets serie er laget ubeseiret og syv poeng foran sølvplasserte Rosenborg. Uansett hva som skjer mot Molde er Brann serieleder etter halvspilt sesong.

Kampens dommer er Trond Ivar Døvle fra Fjellhamar. Han har bare dømt syv kamper i Eliteserien i 2018 før søndag. Hjemmelaget har vunnet fire av dem. I disse kampene har han har delt ut to straffespark, der begge har gått til hjemmelaget. 

Skader og suspensjoner

Langtidsskadde Taijo Teniste er trolig ute til august. Kristoffer Barmen, Gilli Rolantsson, Azar Karadas og Ruben Kristiansen har også diverse problemer, og først klokken 16.45 søndag får du vite hvem som blir friskmeldt til oppgjøret.

Hos Molde er førstekeeper Andreas Linde ute med strekk. Midtbanespiller Martin Ellingsen er også ute på ubestemt tid.

Både Kristoffer Barmen og Peter Orry Larsen er ett gult kort unna suspensjon.

Rundens Fantasy-tips

Det er vanskelig å komme med anbefalinger til Fantasy uten å komme inn på Brann-forsvaret. Vi gjentar oss selv til det kjedsommelige, men har du ikke minst to av Bismar Acosta, Vito Wormgoor og Gilli Rolantsson bør virkelig vurdere hva du egentlig holder på med.

Disse tre guttene har er ikke bare de suverent beste forsvarerne på hele spillet, men de tre spillerne med flest poeng av absolutt alle. Brann har sluppet inn fem mål på 14 kamper og i tillegg er Brann-forsvaret målfarlige hele gjengen.

På Stadion har vi bare sluppet inn et mål på seks kamper. Det blir det poeng av!

Mot Molde på Stadion har det i løpet av de siste årene ofte vært forsvarspillere som ha scoret, noe som gjør at vi nå går til det skrittet og anbefaler en forsvarspiller som kaptein. Minst en av Wormgoor, Acosta eller Rolantsson havner på tosifret antall poeng denne runde, så velger du en av dem som kaptein blir det fin poengfangst.

Molde-spillerne har ikke levert særlig godt til nå, og det er vanskelig å finne noen å anbefale. Den eneste som peker seg litt ut er midtbanespiller Fredrik Aursnes, som har en fin pris og er i god form. Vi ville ikke tatt ham på til denne kampen på grunn av Moldes dårlige borteform, men han kan være verdt å følge med på i tiden fremover. 

Neste hjemmekamp er mandag 6. august klokken 19.00 mot Start. Bli med på Stadion og se serielederen i aksjon!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: