Brann 2 blir i 3. divisjon

Bare syltynn teori kan frata Brann 2 en plass i neste års 3. divisjon etter lørdagens resultater.

Annonse:

Laget tapte 1-3 for Stord, men fikk viktig hjelp da serieleder Brattvåg nedsablet Haugesund 2 hele 8-0.

Lag nummer 11 til 14 rykker direkte ned, og når én serierunde gjenstår ligger Brann 2 på 9. plass med 30 poeng. Aalesund 2 og Fjøra er nede, men Stord eller Haugesund 2 kan oppnå samme poengsum som Brann i siste serierunde.

Mye dårligere målforskjell

Stord og Haugesund 2 skal møtes. Dersom det ender uavgjort er Brann 2 sikre, og dersom ett av lagene vinner må de vinne med svært mange mål, samtidig som Brann 2 må tape mot Lysekloster. I tillegg har vi Os, som også er innblandet i bunnstriden...

Brann 2 har to plussmål.
Stord har 14 minusmål.
Haugesund 2 har 19 minusmål.

I mellom Brann 2 og disse lagene ligger Os, som har større risiko enn Brann for å rykke ned. Dersom Os taper for serieleder Brattvåg i siste runde mens Stord eller Haugesund 2 vinner når lagene møtes, vil målforskjellen spille inn for Os sin del.

Hassan El Fakiri sine gutter har ni minusmål før siste gang, og lever derfor litt farligere enn Brann 2.

For Branns del vil poeng hjemme mot Lysekloster selvsagt være nok til å stå i divisjonen, i tillegg til at muligheten for å gå ned på dårligere målforskjell enn Stord eller Haugesund 2 virker som en umulighet.

Treneren lettet - og skuffet

Brann 2-trener Morten Kalvenes konkluderer med at laget hans ikke går ned, og viser til at 30 poeng nok en gang blir en magisk grense for å berge plassen.

- Jeg er skuffet over situasjonen, at vi faktisk havnet i nedrykksstriden, men jeg er ikke lenger redd for å rykke ned, påpeker han.

- Det finnes jo en syltynn teori. Men nei, den slår neppe inn så lenge Stord og Haugesund 2 har så mye dårligere målforskjell enn oss, forklarer han og minner om at Os også er bak Brann og skal møte serieleder Brattvåg.

Han innrømmer at han er overrasket over de svake resultatene den siste tiden.

- Vi var på vei til en god sesong. Vi hadde 19 poeng halvveis og 29 poeng da vi innfridde Even Vetås sitt ønske om å få gå til Fana. Etter dette spilte vi flere gode kamper, og jeg hadde ikke sett for meg at vi skulle få så negativ utvikling på resultatene, sier Kalvenes ærlig.

Før siste kamp mot opprykksjagende Lysekloster påpeker Morten Kalvenes at Brann skal levere en verdig avslutning på sesongen.

- Vi har et sportslig og moralsk ansvar for å gjøre vår jobb skikkelig. Det skal vi, påpeker treneren.

FAKTA

Stord - Brann 2 3-1 (2-1)

Norsk Tipping-ligaen avdeling 4. Stord stadion. Dommer: Dennis Stokseth, Åsane Fotball. Gult kort: Svein Albert Riise, Malvin Ingebrigtsen, Heine Nysæther Storevik (Stord), Markus O. Pettersen, Eirik Moldenes, Andreas Fantoft (Brann 2).

0-1: Håkon Gjerstad (6.)
1-1: Viktor Smari Segatta (19.)
2-1: Jakob Hjellestad Iversen (25.)
3-1: Viktor Smari Segatta (str. 67.)

Brann 2 (4-3-3): Markus O. Pettersen - Viljar Birkeland, Nicholas Marthinussen, Normann Misje Roman, Håvard Foldnes - Eirik Moldenes, Andreas Fantoft, Andreas Mjøs (Aune Selland Heggebø fra 74.) - Marius Bildøy, Håkon Gjerstad (Daniel Tørum fra 85.), Markus Sunde Fossnes.

Se tabellen 

Annonse fra Eliteserien: