NTB_MWLGkT33-2Q

Før kampen: Brann - Rosenborg

Velkommen til innflytningsfest på Stadion! Rosenborg kommer på besøk i vår første kamp på ny hjemmebane. Kampen spilles søndag 5. mai klokken 14.30 og sendes på TV2 Sport 1.

Annonse:

For en superhelg! Brann-herrene banket Rosenborg, og i morgen skal kvinnene gjøre det samme. Det skjer foran flere tusen supportere, men det er fortsatt plass til mange flere. Billetter til deg og hele familien finner du her.

Kampen mot Rosenborg er altså den første med Brann Stadion som offisiell hjemmebane. Kvinnelaget har spilt på Stadion flere ganger tidligere, og hver gang har det endt med seier. Den første kampen på Stadion var i 2022, da 10582 tilskuere så Cecilie Redisch Kvamme bli matchvinner mot Vålerenga. Gjenopplev det øyeblikket her.

En ny Stadion-seier hadde gjort godt nå. Til tross for tre strake seiere ligger Brann på en beskjeden fjerdeplass på grunn av tapet mot LSK Kvinner i serieåpningen. Rosenborg ligger seks poeng foran, riktignok med én kamp mer spilt. Etter fem kamper står de med full pott og ligger dermed á poeng med Vålerenga på topp.

Det har likevel ikke haglet med Rosenborg-scoringer så langt denne sesongen. Etter 3-0 mot Arna-Bjørnar i første kamp har de vunnet 1-0 i de fire neste kampene. De siste tre kampene, mot Stabæk, Kolbotn og Røa, har scoringen kommet i sluttminuttene. Sesongstarten kan jo tyde på et gjerrig Rosenborg-lag som har sine styrker i den defensive delen av spillet.

Det er kanskje ikke så uventet, for sånn var det i fjor også. Da slapp de inn kun femten mål på 27 kamper, klart færrest i serien. Det holdt likevel ikke til seriegull - Vålerenga lå ett poeng foran trønderne ved sesongslutt. I vinter har de mistet nøkkelspillerne Anna Jøsendal og Emilie Joramo, mens hovedtrener Steinar Lein har gitt seg. Derfor har noen sett for seg en Rosenborg-nedtur i år. Den spådommen har ikke slått til så langt, i hvert fall etter poengfangsten å dømme.

Brann spilte tre kamper mot Rosenborg i fjor. De to første endte med tap, så de har vi glemt. I runde 24 kom de på besøk til Stemmemyren, hvor scoringer fra Rakel Engesvik og Marit Bratberg Lund sørget for 2-0-seier. Poengene hjalp ikke for Brann, for medaljen glapp uansett. Men for Rosenborg var tapet helt avgjørende - de mistet serieledelsen tre runder før slutt.

Nå vil de nok ha revansje og fortsette seiersrekken sin. Da må de stå imot tusenvis av feststemte Brann-supportere klare for å innvie Brann Stadion som ny hjemmebane. Få med deg hele kompisgjengen og se Brann banke Rosenborg for andre gang på to dager!

Billetter til kampen finner du her!

Siste fem hjemmekamper mot Rosenborg:

  • 2023: Brann 2-0 Rosenborg
  • 2023: Brann 1-4 Rosenborg
  • 2022: Brann 1–1 Rosenborg
  • 2022: Brann 2–1 Rosenborg
  • 2021: Sandviken 2–0 Rosenborg

Skader og suspensjoner

Nanne Ruuskanen, Andrine Hegerberg og Rikke Nygard er ute med skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: