Slik tar Brann samfunnsansvar

Brann er en inkluderende klubb som engasjerer seg i prosjekter som fortjener oppmerksomhet og støtte.

VI BRYR OSS

 • Gatelaget

 • Stjernelaget

 • Brannsjansen

 • MOT

 • Barneklinikken

 • Aktivitetskortet

Gatelaget - dagtilbud til rusavhengige og jobbmulighet for enkelte

Gatelaget er primært et dagtilbud for rusavhengige i Bergen. Målet er å gi utøverne økt livskvalitet gjennom felleskap og fysisk trening. Vi vil være en møteplass for dem som har tatt skritt i riktig retning og som trenger motivasjon til å holde seg rusfri og for å komme seg videre.

Stadion blir et sted de kan treffe andre i samme situasjon og som har de samme utfordringene. Gjennom fotballtrening vil de gjøre noe som er lystbetont og helsefremmende.

Gatelaget møtes tirsdager og torsdager klokken 09.30. Da får spillerne enkel frokost før de skifter til treningstøy som ligger klart i garderoben. Utøverne får låne treningstøy, sko og håndkle av Brann. Treningene varer en drøy time. Etter dusj og skifte er det lunsj før dagen avsluttes.

Vi ser at enkelte spillere har en markant positiv utvikling og holder seg rusfrie over tid. Fra og med 2016 ønsker vi også å følge opp enkelte spillere på laget, slik at vi på sikt kan se dem i jobbpraksis og jobb. Sammen med NAV og våre samarbeidspartnere skal vi ta små skritt i riktig retning.   

Spillerne har satt opp regler for hvordan vi skal ha det på trening:

 • Respekt
 • Vi skal ha det kjekt
 • Faste rammer / betingelser
 • Nykter, vi klarer ikke lure hverandre
 • Pass på hygienen
 • De som møter får spille mest

Høres dette ut som noe for deg eller noen du kjenner, så møt opp eller ta kontakt med Linn Beathe Hæreid Espeland på telefon 975 18 648.

Stjernelaget_587px
Stjernelaget

Stjernelaget - fotballtilbud for utviklingshemmede

Stjernelaget SK Brann er et tilbud for utviklingshemmede og spillere som havner utenfor ordinære lag i aldersgruppen 15 år og eldre. Laget har eksistert i Brann siden 1991.

Vårt mål er å gi den enkelte spiller mulighet til å utvikle seg, både fotballmessig og sosialt ut fra ferdigheter og evner. Laget skal være inkluderende og vi ønsker at alle skal kjenne på den gode lagfølelsen og hvordan man bygger opp suksess sammen med kameratskap og som et lag.

Stjernelaget trener hver mandag fra klokken 20.00 og treningen varer cirka 1,5 time. Her øver vi på samspill, teknikk og taktikk samt at samspill gir resultater både i fotball og sosialt.

Årets høydepunkt er Landsturneringen som blir arrangert i august/september. Denne blir arrangert alle steder i landet, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. NFF Hordaland har et tilbud for alle aldre og SK Brann Stjernelag samarbeider med de andre klubbene i kretsen for å finne det laget som passer spilleren best ut fra nivå, alder og hvor en bor. 

Brannsjansen - Hjelper ungdom i arbeid eller utdanning

Sportsklubben Brann startet Jobbsjansen i november 2011, etter modell fra Vålerenga Fotball. Fra 2016 kalles vi vår modell for Brannsjansen.

Vi tar inn rundt 13 kandidater i februar og september hvert år. Kandidatene blir rekruttert gjennom NAV sitt kvalifiseringsprogram før de kommer på intervju på Brann Stadion. Brannsjansen er rettet mot unge voksne i aldersgruppen 19 til og med 27 år.

Arbeidstreningsprogrammet går over fem måneder, og målet er at flest mulig får seg jobb eller velger å gå videre på skole etter perioden. Målet er at over 50 prosent av kandidatene skal få seg jobb eller begynne på skole, og det målet har vi klart å nå frem til nå.

Flere av samarbeidspartnerne til Brann holder kurs for kandidatene i Brannsjansen. Dette er NFF Hordaland, MOT, EBS, Adecco, Sparebanken Vest, Frisklivsentralen og A2G.

Samtidig har en rekke av samarbeidspartnerne våre hatt kandidater utplassert i sine bedrifter. Dette er: Berendsen, Rema 1000, Bunnpris, BOB, BKK, Coop Bygg, Solid Vedlikehold, Victoria, Norengros, Bergen Group, BaRE, SATS, Adecco, Scandic Hotels.

Andre bedrifter som har tatt i mot kandidater er Bergen Byarkiv, Clas Ohlson, Spaceworld, Wearhouse, Dekk1, Huurre, SIB og IKEA.

I Brann er det Linn Beathe Hæreid Espeland som har ansvar for Brannsjansen. Hun kan kontaktes på mobil 975 18 648.

MOT - Gode rollermodeller for de unge

MOT_signering-0085.jpg
SAMARBEIDSAVTALE: Brann og MOT signerer ny samarbeidsavtale. Sverre Ræder (f.v.) fra MOT, Linn Beathe Hæreid Espeland og Bjørn Tore Bystrøm fra MOT.

Brann er MOT-klubb. Det medfører blant annet at vi spiller med MOT-logoen på draktene våre. MOT er en holdningsskapende organisasjon som jobber for og med ungdom. MOTs mål er å bidra til robuste ungdommer som inkluderer alle.

De har:

 • MOT til å bry seg.
 • MOT til å leve.
 • MOT til å si nei.

MOT gjør en strålende innsats for barn og unge, og vi hjelper dem med å få oppmerksomhet rundt deres viktige budskap. Blant annet er vi med på skolebesøk, og vi har laget film der våre spillere er gode rollemodeller for unge.

>> Les mer om Brann og MOT på MOT sin nettside

Barneklinikken - Gi syke barn noen lyspunkt i hverdagen

Brann har et tett og godt samarbeid med Haukeland Universitetssykehus og Barneklinikken. Det består i at Branns spillere besøker barn som ligger på Barneklinikken over kortere eller lengre tid. Vi ønsker å gi dem noen positive opplevelser i en hverdag som ellers er vanskelig.

Vi liker å invitere barn som trenger en oppmuntring til Stadion i forbindelse med våre kamper.

AktivitetskortetAKTIVITETSKORTET gir vanskeligstilte mulighet til å gå på Stadion.

Aktivivitetskortet

Aktivitetskortet inneholder attraktive tilbud for byens befolkning, og kortet skal også være en inngang for byens vanskeligstilte. Vi ønsker at flere barn og unge skal bli kjent med oss og kjenne stemningen på Stadion. Brann er stolt delaktør i dette prosjektet og tilbyr gratis kamper til alle som har dette kortet.

Barn med Aktivitetskort kan få gratis billett til alle våre hjemmekamper, med unntak av 16. mai. Eier av kortet kan ta med en venn eller voksen. Billettene kan hentes ut i supporterbutikken vår på Stadion alle dager i tidsrommet 10.00-16.00, eventuelt kan de løses ut i billettboden ved inngang 9 på kampdag. 

Hverdagsløft

I tillegg strekker vi oss langt for å legge til rette slik at flere kan få en lysere hverdag. Det kan være enkelthenvendelser og spesielle ønsker, utdeling av billetter til lag og organisasjoner eller bidrag til basarer og arrangementer.  

Annonse fra Eliteserien: