Tett program for Orry

Peter Orry Larsen har hektiske dager som profesjonell fotballspiller, student og småbarnsfar.

Annonse:

Etter søndagens formiddagsøkt på Las Burras-banen noen minutter fra spillerhotellet i San Agustin på Gran Canaria fikk Brann-spillerne resten av dagen til fri benyttelse.

Noen hvilte, noen solte seg og noen oppsøkte massøren for behandling av stive muskler etter fire tøffe dager.

For Peter Orry Larsen var det en fin mulighet til å ta frem fysioterapi-bøkene og lese. Brann-gutten er nemlig fulltids student - og fulltids fotballspiller. 

Saken fortsetter under bildet:

PÅ TRENINGSLEIR: Brann-spillerne har tøft fysisk program, men mellom øktene finner Peter Orry Larsen tid til å studere.

Larsen studerer fysioterapi ved Høgskolen på Vestlandet, like ved Brann Stadion. Han begynte i høst, og så langt har fotball og studier latt seg kombinere greit.

- Jeg har lenge interessert meg for faget, og da jeg flyttet til Bergen bestemte jeg meg for å søke på Høgskolen. Jeg kan tenke meg å jobbe som fysioterapeut når jeg er ferdig som fotballspiller, forteller han.

Ikke alle fotballspillere tenker på tiden etter karriereslutt, men tar det mer som det kommer. For Larsen er det greit å vite at han har staket ut en kurs.

- Det er ønskelig å ha noe å gå til etter karrieren. Jo eldre man blir, jo mer tenker man over det. Så er det faktisk sånn at fotballspillere har tid og anledning til å drive med mer enn bare fotball, innrømmer han.

For en småbarnsfar som spiller i Eliteserien blir det likevel hektisk. Det innrømmer Peter, som har en liten datter:

- Ting ble brått mer hektisk da vi både fikk barn og jeg begynte å studere ved siden at fotballen. Men det går fint så lenge man er strukturert, forteller 28-åringen.

Fotballen kommer først

Nå er han på Gran Canaria med Brann-laget og trenger ikke ta noe ansvar for familien. Da blir det god anledning til å studere noen timer hver dag. Hjemme i Bergen er det først fotball, så studier, så familien og så litt mer studier i hverdagene.

Fysioterapi-studiet er treårig og Orry tar sikte på å fullføre det på normal tid. Deretter kan han gjerne tenke seg en jobb der fotball og yrket hans kan kombineres. Han har fysioterapeuter rundt seg på banen i Brann hver dag, og suger til seg litt kunnskap der også.

Men han føler ikke behov for å oppfordre alle lagkameratene til å studere:

- Folk må gjøre det som passer best. Jeg synes det er greit å flytte fokus fra fotball til studier når det passer, men fortsatt er fotballen viktigst, påpeker han.

Annonse fra Eliteserien: