Kampen er avlyst

Dommeren avlyste etter befaring før kampen og begrunner det med spillernes sikkerhet.

Dermed blir Branns serieåpning borte mot Ranheim utsatt til en senere spilledato, uvisst når.

Brann er enig i dommerens avgjørelse, men synes selvsagt det er beklagelig at både klubbene og publikum går glipp av serieåpningen.

- Dommeren begrunner avgjørelsen med spillernes sikkerhet. Det forstår vi, og vi er enige i avgjørelsen, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

At kunstgressbanen på Ranheim var svært ujevn opplevde Brann-spillerne allerede under trening fredag, og skepsisen ble senere delt med kampens delegat og fjerdedommer. Faren for skader fremsto som en svært reell fare dersom man gjennomførte kampen.

Saken fortsetter under bildet:

TOK AVGJØRELSEN: Her er Espen Eskås (t.v.) på befaring sammen med dommerteamet sitt og kampens delegat. Kort tid etter ble kampen avlyst.
TOK AVGJØRELSEN: Her er Espen Eskås (t.v.) på befaring sammen med dommerteamet sitt og kampens delegat. Kort tid etter ble kampen avlyst.

Etter befaring like før Brann-laget ankom arenaen lørdag tok dommer Espen Eskås avgjørelsen og avlyste. 

Ranheim er ikke enig i avgjørelsen, men forholder seg selvsagt til at det ble utfallet.

Problemer med undervarmen

I en uttalelse fra Norges Fotballforbund understrekes det at dommeren mente baneforholdene utgjorde en skaderisiko for spillerne.

- Ranheim har hatt utfordringer med undervarmen, og det har ført til ujevnheter på banen. En rekke tiltak har vært satt inn, og NFF har hele tiden fått positive tilbakemeldinger på at banen skulle bli spilleklar.

- Under dommerens befaring i dag, ble det likevel konkludert med at banen fortsatt var for ujevn enkelte steder, og at det ville utgjøre en for stor skaderisiko. Hensynet til spillernes helse må alltid gå foran, og NFF tar dommerens beslutning til etterretning, sier seksjonsleder for kampadministrasjon i NFF, Rune Pedersen.

Norges Fotballforbund vil i samråd med klubbene beramme den utsatte kampen på mandag.

- Kunne tatt avgjørelsen tidligere

Brann-trener Lars Arne Nilsen synes det er synd at laget hans tilbragte to dager i Trondheim uten å spille spille kamp og ser for seg at Norges Fotballforbund kunne vært koblet på mye tidligere.

- Dommeren tar en riktig avgjørelse, men den avgjørelsen synes jeg Norges Fotballforbund kunne tatt for flere dager siden. Det er ikke bra at vi må reise hit og få avlyst kampen rett før avspark. Det kunne vært besluttet tidligere i uken, mener Nilsen.

Signalene fra hjemmelaget har hele tiden vært at det kom til å bli kamp. Nilsen mener det ikke må være opp til Ranheim å vurdere det.

- Den avgjørelsen burde NFF tatt for flere dager siden, gjentar han.

Ranheims daglige leder Frank Lidahl sier til BT at fotballforbundet ikke har vært og sett på baneforholdene, så vidt ham bekjent.

Ranheims planlagte bortekamp mot Sandefjord neste helg er allerede avlyst. Trøndernes eliteserieåpning blir dermed 2. påskedag...

Branns serieåpning blir hjemme mot Bodø/Glimt søndag 18. mars klokken 18.00. Den kampen kommer til å bli spilt som planlagt.

PS! Brann-supportere som var i Trondheim lørdag og hadde billett til kampen kan lese litt informasjon fra Ranheim på deres hjemmeside om hvordan de ser for seg at billettutgifter skal refunderes eller eventuelt brukes når den omberammede kampen spilles.

Kjøp partoutkort 

Annonse fra Eliteserien: