Jónsson leies ut til islandsk klubb

Brann-back Vidar Ari Jónsson leies ut til Fimleikafélag Hafnarfjarðar (FH) hjemme på Island.

Det er inngått en låneavtale som strekker seg til slutten av juli måned for spilleren som frem til nå har slitt med å kapre en fast plass på sidebacken i Brann. Så langt i årets sesong har han ikke vært i kamptroppen.

Jónsson har uttrykt ambisjoner om å få plass i den islandske VM-troppen, noe så fremstår umulig uten regelmessig spilletid på bra nivå. Nå får han sannsynligvis god matching på Island, samtidig som han løser Branns utfordring med én utlending for mye i troppen.

Det norske regelverket tillater ni utlendinger, mens Brann har hatt ti. Fristen for å melde inn troppen gikk ut til midnatt 4. april da overgangsvinduet stengte, og troppen ble meldt inn uten Jónssons navn.

I stedet returnerer han til hjemlandet frem til slutten av juli. FH er blant toppklubbene.

Fortsatt troen på Vidar

Sportssjef Rune Soltvedt mener løsningen er god:

- Vidar Ari Jónsson er fortsatt en spiller vi tror på og som vi ønsker skal utvikle seg og bli en viktig spiller for oss. Men i dag, med den konkurransen han har på begge backene, og situasjonen med ti utlendinger, er utlån fornuftig, forklarer sportssjefen.

Han berømmer Jónsson for å være løsningsorientert:

- Vidar vil aller helst spille for Brann uke etter uke. Når han ikke får den muligheten nå er dette den beste løsningen for både ham og oss, mener sportssjefen.

24-åringen har kontrakt med Brann ut 2019-sesongen. Han har spilt 14 A-kampen siden debuten for et knapt år siden.

Neste Brann-kamp spilles søndag førstkommende klokken 18.00 når Kristiansund gjester Stadion.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: