Jónsson leies ut til islandsk klubb

Brann-back Vidar Ari Jónsson leies ut til Fimleikafélag Hafnarfjarðar (FH) hjemme på Island.

Annonse:

Det er inngått en låneavtale som strekker seg til slutten av juli måned for spilleren som frem til nå har slitt med å kapre en fast plass på sidebacken i Brann. Så langt i årets sesong har han ikke vært i kamptroppen.

Jónsson har uttrykt ambisjoner om å få plass i den islandske VM-troppen, noe så fremstår umulig uten regelmessig spilletid på bra nivå. Nå får han sannsynligvis god matching på Island, samtidig som han løser Branns utfordring med én utlending for mye i troppen.

Det norske regelverket tillater ni utlendinger, mens Brann har hatt ti. Fristen for å melde inn troppen gikk ut til midnatt 4. april da overgangsvinduet stengte, og troppen ble meldt inn uten Jónssons navn.

I stedet returnerer han til hjemlandet frem til slutten av juli. FH er blant toppklubbene.

Fortsatt troen på Vidar

Sportssjef Rune Soltvedt mener løsningen er god:

- Vidar Ari Jónsson er fortsatt en spiller vi tror på og som vi ønsker skal utvikle seg og bli en viktig spiller for oss. Men i dag, med den konkurransen han har på begge backene, og situasjonen med ti utlendinger, er utlån fornuftig, forklarer sportssjefen.

Han berømmer Jónsson for å være løsningsorientert:

- Vidar vil aller helst spille for Brann uke etter uke. Når han ikke får den muligheten nå er dette den beste løsningen for både ham og oss, mener sportssjefen.

24-åringen har kontrakt med Brann ut 2019-sesongen. Han har spilt 14 A-kampen siden debuten for et knapt år siden.

Neste Brann-kamp spilles søndag førstkommende klokken 18.00 når Kristiansund gjester Stadion.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: