Henter ving fra Nederland

Ludcinio Marengo (25) fra ADO Den Haag ble Brann-spiller på overgangsvinduets siste dag.

Annonse:

Nederlenderen ankom Stadion for medisinsk test og samtaler med sportssjef Rune Soltvedt onsdag, og i løpet av noen timer ble det enighet om en avtale som knytter Marengo til Brann frem til sommeren 2019.

25-åringen er tidligere lagkamerat med Brann-kaptein Vito Wormgoor. Han startet sist sesong i ADO Den Haag, men ble utlånt til Go Ahead Eagles i vintervinduet.

Sportssjefens begrunnelse

Rune Soltvedt gleder seg over å få avtalen i havn:

- Marengo vil tilføre oss ferdigheter vi har ønsket å ha i gruppen. Han har bra fart og flink til å utfordre en mot en, sier sportssjefen.

Han sier Brann har fulgt Marengo over tid, og selvsagt er lagkaptein Vito Wormgoor også brukt som referanse.

Vito har fortalt meg om denne flotte klubben og vakre Bergen

— Ludcinio Marengo

- Spilleren har ikke spilt regelmessig den siste tiden, det vet vi. Men samtaler med Vito og det vi har sett selv gjør at vi tror han blir en bra mann for Brann. Som person virker han også veldig fin, påpeker Soltvedt.

- Vito ble avgjørende

Etter medisinsk sjekk og signering onsdag ventet spilleren på at overgangen skulle bli registrert i tide, på overgangsvinduets siste dag. Etter hvert fikk han beskjed om at alt er OK.

- Jeg gleder meg til å spille for Brann. Vito (Wormgoor) har fortalt meg om denne flotte klubben og vakre Bergen. At Vito er her betydde mye da jeg skulle ta en avgjørelse, sier Ludcinio Marengo til Brann.no.

Som spiller er han, som Rune Soltvedt påpeker, rask og god en mot en. Han håper å bidra med både målgivende og scoringer i Brann-drakten. Marengo forteller at han liker best å spille på venstresiden i angrepet.

- Veien opp til Rosenborg er kanskje litt lang akkurat nå, men jeg håper vi kan havne høyt oppe på tabellen og gjerne kvalifisere Brann for et nytt år i Europa, signaliserer nykommeren.

Hjelp fra Mohn

Daglig leder Vibeke Johannesen sier at Branns store velgjører, Trond Mohn, har bidratt til overgangen.

- Både til denne og Taijo Teniste. Det er vi svært takknemlige for, takker hun.

Marengo møter sine nye lagkamerater torsdag morgen og skal også gjennomføre sin første trening da. Formelt sett er han spilleklar til neste kamp i Eliteserien.

FAKTA

  • Ludcinio Marengo

  • Født: 14. september 1991

  • Nasjonalitet: Nederland

  • Fødested: Amsterdam

  • Posisjon: Angriper/ving

  • Høyde: 175 cm

  • Tidligere klubber: ADO Den Haag, Go Ahead Eagles (lån), VF Volendam

  • Kontrakt med Brann: Til juni 2019

Annonse fra Obos-ligaen: