BOB er første partner på e-fotballaget

BOB BBL og Brann utvider samarbeidet ytterligere når boligbyggelaget blir klubbens aller første e-sportpartner.

Annonse:

Som de fleste kjenner til har Brann signert to dyktige spillere til klubbens nystartede e-fotballag som skal delta i den nasjonale eSerien som starter 9. april.

BOB BBL er en etablert partner som gjennom mange år har samarbeidet tett med Brann på mange områder. Slik begrunner de valget om å kaste seg på e-sportbølgen også: 

- Da muligheten til å bli den første e-sportpartneren til Brann dukket opp, kunne vi rett og slett ikke takke nei. Her var det bokstavelig talt bare å hive seg rundt og komme først på matchballen.

Det sier Anna Silje O. Andersen, konserndirektør Kommunikasjon og Kundeopplevelser i BOB BBL.

Camilla Anders Anna BOB BBL E-Sport oversikt
Kommersiell leder Camilla Schutz, her sammen med Branns e-sportspiller Anders Rasmussen og konserndirektør Kommunikasjon og Kundeopplevelser i BOB BBL, Anna Silje O. Andersen.

Hun fortsetter:

- Det at Brann har så stor tro på e-sport som konsept, gjør oss trygge på at vi har tatt et riktig valg. E-sport er i eksplosiv utvikling både internasjonalt og nasjonalt. Det blir derfor spennende å være med på denne satsingen sammen med Brann, sier hun.

- Vi mener det er riktig av Brann å inkludere e-sport i sin satsing, og vi tror at vi sammen når ut til flere gjennom denne utvidelsen, påpeker Anna Silje O. Andersen.

Å bygge fellesskap er viktig

- Både Brann og BOB har «offensiv» som en del av sitt verdisett. Det gir et godt utgangspunkt for det nye samarbeidet, sier Erik Yri Engelsen, markedssjef i BOB.

- Det å få lov til å være med helt fra starten når den nye e-sportserien «sparkes» i gang blir utrolig spennende. Aktivering av samarbeidet er viktig for oss, og på sikt ønsker vi blant annet å invitere våre unge medlemmer til egne spillkvelder på BOB-huset, fortsetter Engelsen.

Anna Silje O. Andersen påpeker viktigheten av å bygge fellesskap:

- En sentral målsetting med samarbeidet er å øke både kjennskapen til, og kunnskapen om, BOB i den yngre målgruppen. BOBs visjon er å «bygge felleskap», og BOB ønsker at også de yngre medlemmene skal bli bedre kjent med boligbyggelaget og oppleve selskapet som relevant.

- Vi tror at det å gå inn i e-sport sammen med Brann vil bidra til å nå ut til de yngre. Vi har mange unge medlemmer i dag, og ønsker at de i enda større grad skal oppleve å være en del av BOB-familien. Vi tror at det å være en offensiv og engasjert samarbeidspartner for Brann vil bidra til nettopp det. Vi gleder oss til e-sportsatsingen sammen med Brann, sier Andersen.

Skal nå et yngre publikum

Kommersiell leder i Brann, Camilla Schutz, forklarer at Brann er nysgjerrige på hvordan klubben kan finne sin plass innenfor E-sport som så mange er opptatt av.

- E-sport engasjerer et yngre publikum enn flertallet av dem som følger Brann ellers, og vi håper at en egen satsing på e-fotball og vår deltakelse i eSerien vil påvirke interessen rundt Brann blant den yngre garde i enda mer positiv retning, sier hun.

Schutz er svært glad for at akkurat BOB vil ta del i dette samarbeidet, og mener det både er helt rett og offensivt at de vil utvide sitt samarbeid til å også gjelde e-sport.   

Brann e-sport

 • Branns e-sportlag i 2019 består av Anders Rasmussen (21) og Erland Lie Bjørneberg (18)

 • Anders Rasmussen er på landslaget i FIFA etter han vant NM i FIFA i fjor høst

 • Rasmussen er Branns første e-sportspiller noensinne

 • Erland Lie Bjørneberg ble signert etter å ha vunnet FIFA-turnering arrangert av Brann

 • Anders Rasmussen og Erland Lie Bjørneberg skal begge delta i eSerien

E-sport

 • Konkurranserettet dataspilling med profesjonelle e-sportutøvere

 • Verdens raskest voksende sport

 • 400.000 engasjerte personer i Norge

 • Over 150.000 nordmenn konsumerer e-sport over plattformen Twitch daglig

 • NFF har etablert eget landslag

 • Norsk Toppfotball, Discovery Network og Good Game har etablert eSerien 2019

 • 18 norske klubber i Eliteserien og OBOS-ligaen deltar i eSerien

 • Den nye eSerien blir en offisiell ligakvalifiserings-event i FIFA Global Series

 • Deltagende spillere mottar poeng for å kvalifisere seg til FIFA eWorld Cup

Annonse fra Eliteserien: