Vi bryr oss!

Brann er en inkluderende klubb som engasjerer seg i prosjekter som fortjener oppmerksomhet og støtte.

Gatelaget 2016

Foto: Kristian Bjerke, Fotballstiftelsen

Dette er prosjektene som Brann tar del i for øyeblikket:

GATELAGET -  DAGTILBUD TIL RUSAVHENGIGE OG JOBBMULIGHET FOR ENKELTE

Gatelaget er primært et dagtilbud for rusavhengige i Bergen. Målet er å gi utøverne økt livskvalitet gjennom felleskap og fysisk trening. Vi vil være en møteplass for dem som har tatt skritt i riktig retning og som trenger motivasjon til å holde seg rusfri og for å komme seg videre.

Stadion blir et sted de kan treffe andre i samme situasjon og som har de samme utfordringene. Gjennom fotballtrening vil de gjøre noe som er lystbetont og helsefremmende.

Gatelaget møtes tirsdager og torsdager klokken 09.30. Da får spillerne enkel frokost før de skifter til treningstøy som ligger klart i garderoben. Utøverne får låne treningstøy, sko og håndkle av Brann. Treningene varer en drøy time. Etter dusj og skifte er det lunsj før dagen avsluttes.

Vi ser at enkelte spillere har en markant positiv utvikling og holder seg rusfrie over tid. Fra og med 2016 ønsker vi også å følge opp enkelte spillere på laget, slik at vi på sikt kan se dem i jobbpraksis og jobb. Sammen med NAV og våre samarbeidspartnere skal vi ta små skritt i riktig retning.   

Artikkelen fortsetter under bildet av spillere fra gatelaget 2015:

Spillerne har satt opp regler for hvordan vi skal ha det på trening:

Gatelagets regler:
• Respekt
• Vi skal ha det kjekt
• Faste rammer / betingelser
• Nykter, vi klarer ikke lure hverandre
• Pass på hygienen
• De som møter får spille mest

Høres dette ut som noe for deg eller noen du kjenner møt opp, eller ta kontakt med Linn Beathe Hæreid Espeland på telefon 975 18 648.

STJERNELAGET

Stjernelaget SK Brann er et tilbud for utviklingshemmede og spillere som havner utenfor ordinære lag i aldersgruppen 15 år og eldre. Laget har eksistert i Brann siden 1991.

Vårt mål er å gi den enkelte spiller mulighet til å utvikle seg, både fotballmessig og sosialt ut fra ferdigheter og evner. Laget skal være inkluderende og vi ønsker at alle skal kjenne på den gode lagfølelsen og hvordan man bygger opp suksess sammen med kameratskap og som et lag.

Stjernelaget trener hver mandag fra klokken 20.00 og treningen varer cirka 1,5 time. Her øver vi på samspill, teknikk og taktikk samt at samspill gir resultater både i fotball og sosialt.

Årets høydepunkt er Landsturneringen som blir arrangert i august/september. Denne blir arrangert alle steder i landet, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. NFF Hordaland har et tilbud for alle aldre og SK Brann Stjernelag samarbeider med de andre klubbene i kretsen for å finne det laget som passer spilleren best ut fra nivå, alder og hvor en bor. 

BRANNSJANSEN - HJELPER UNGDOM I ARBEID ELLER UTDANNING

Sportsklubben Brann startet Jobbsjansen i november 2011, etter modell fra Vålerenga Fotball. Fra 2016 kalles vi vår modell for Brannsjansen.

Vi tar inn rundt 13 kandidater i februar og september hvert år. Kandidatene blir rekruttert gjennom NAV sitt kvalifiseringsprogram før de kommer på intervju på Brann Stadion. Brannsjansen er rettet mot unge voksne i aldersgruppen 19 til og med 27 år.

Arbeidstreningsprogrammet går over fem måneder, og målet er at flest mulig får seg jobb eller velger å gå videre på skole etter perioden. Målet er at over 50 prosent av kandidatene skal få seg jobb eller begynne på skole, og det målet har vi klart å nå frem til nå.

Flere av samarbeidspartnerne til Brann holder kurs for kandidatene i Brannsjansen. Dette er NFF Hordaland, MOT, EBS, Adecco, Sparebanken Vest, Frisklivsentralen og A2G.

Samtidig har en rekke av samarbeidspartnerne våre hatt kandidater utplassert i sine bedrifter. Dette er: Berendsen, Rema 1000, Bunnpris, BOB, BKK, Coop Bygg, Solid Vedlikehold, Victoria, Norengros, Bergen Group, BaRE, SATS, Adecco, Scandic Hotels.

Andre bedrifter som har tatt i mot kandidater er Bergen Byarkiv, Clas Ohlson, Spaceworld, Wearhouse, Dekk1, Huurre, SIB og IKEA.

I Brann er det Linn Beathe Hæreid Espeland som har ansvar for Brannsjansen. Hun kan kontaktes på mobil 975 18 648.

MOT - GODE ROLLEMODELLER FOR DE UNGE

Brann er MOT-klubb. Det medfører blant annet at vi spiller med MOT-logoen på draktene våre. MOT er en holdningsskapende organisasjon som jobber for og med ungdom. MOTs mål er å bidra til robuste ungdommer som inkluderer alle.

De har:

MOT til å bry seg.
MOT til å leve.
MOT til å si nei.

MOT gjør en strålende innsats for barn og unge, og vi hjelper dem med å få oppmerksomhet rundt deres viktige budskap. Blant annet er vi med på skolebesøk, og vi har laget film der våre spillere er gode rollemodeller for unge.

>> Les mer om Brann og MOT på MOT sin nettside

BARNEKLINIKKEN - GI SYKE BARN NOEN LYSPUNKT I HVERDAGEN

Brann har et tett og godt samarbeid med Haukeland Universitetssykehus og Barneklinikken. Det består i at Branns spillere besøker barn som ligger på Barneklinikken over kortere eller lengre tid. Vi ønsker å gi dem noen positive opplevelser i en hverdag som ellers er vanskelig.

Vi liker å invitere barn som trenger en oppmuntring til Stadion i forbindelse med våre kamper.

KOLIBRI CARF - BIDRA MED OPPMERKSOMHET OG MIDLER TIL GATEBARNA I BRASIL

Children At Risk Foundation (Carf) sitt Kolibri-prosjekt driver arbeid blant barn og unge i faresonen i favelaområder i São Paulo, Brasil. Dette er svært belastede områder, både hva gjelder gatebarn, fattigdom, rusproblemer og kriminalitet.

Brann har samarbeidet med Carf siden 2006. Det startet med at Brann ønsket å gi bort 180 fotballer til noen som trengte det. Disse ble svært godt mottatt i prosjektet til Gregory Smith i Brasil, hvor fotball, kunst og kultur er essensielle byggeklosser i arbeidet med gatebarn og slumbarn i storbyen São Paulo.

(artikkelen fortsetter nedenfor bildet...)

Siden da har det ballet på seg, bokstavelig talt, og vi har hatt trenerutveksling til Brasil i 2007 og til Norge i 2008, og året etter hadde et guttelag fra Brann et helt fotballag på besøk fra Kolibri FC.

I 2012 lanserte KolibriCARF og Brann et spennende prosjekt kalt Karma United sammen med utstyrsleverandør hummel. For hver drakt som selges med Karma United-logo i Branns butikker sendes en drakt til gatebarna i Brasil.

>> Klikk for å lese mer om prosjektet

VILVITE - BIDRA TIL Å GJØRE MATEMATIKK MER LYSBETONT

VilVite er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter for teknologi, naturvitenskap og realfag i Bergen. Vitensenteret inviterer folk i alle aldre til å ta del i dette og retter seg spesielt mot barn og unge under utdanning.

Brann har et godt samarbeid gjennom et prosjekt som heter fotball i matteboken.

Fotball har stort potensial for å vise bruk av matematikk på problemstillinger som barn og unge kjenner og ser nytten av. Skoleprogrammet Brann i matteboken synliggjør matematikk i fotballerfaringer, og slik skapes en nærhet til faget for mange. Opplegget starter på VIlVite, fortsetter på skolen, og kan ende med besøk på Brann Stadion.

>> Klikk her for å lese mer på VilVites nettside

AKTIVITETSKORTET

Aktivitetskortet inneholder attraktive tilbud for byens befolkning, og kortet skal også være en inngang for byens vanskeligstilte. Vi ønsker at flere barn og unge skal bli kjent med oss og kjenne stemningen på Stadion. Brann er stolt delaktør i dette prosjektet og tilbyr gratis kamper til alle som har dette kortet.

Barn med Aktivitetskort kan få gratis billett til alle våre hjemmekamper, med unntak av 16. mai. Eier av kortet kan ta med en venn eller voksen. Billettene kan hentes ut i supporterbutikken vår på Stadion alle dager i tidsrommet 10.00-16.00, eventuelt kan de løses ut i billettboden ved inngang 9 på kampdag. 

HVERDAGSLØFT

I tillegg strekker vi oss langt for å legge til rette slik at flere kan få en lysere hverdag. Det kan være enkelthenvendelser og spesielle ønsker, utdeling av billetter til lag og organisasjoner eller bidrag til basarer og arrangementer.  

Lars Arne Nilsen signerer ny kontrakt sammen med sportssjef Rune Soltvedt
Siste nytt
Har forlenget treneravtalen
Lars Arne Nilsen (52) har forlenget trenerkontrakten med ytterligere én sesong.
Canal Digital
Siste nytt
Kjøp TV-abonnement med partoutkort
Nå kan du få et helt nytt TV-abonnement som inkluderer partoutkort på Stadion.
Brann - Nest-Sotra 2-2: Tifo
Siste nytt
Møter Nest-Sotra i første treningskamp
Det er nå klart at Nest-Sotra blir 2017-vinterens første sparringpartner for Brann.
Piotr Leciejewski signerer ny kontrakt med Brann, her med sportssjef Rune Soltvedt
Siste nytt
Piotr forlenger til 2019-sesongen
Supporterne kan glede seg over at «verdens beste keeper» skriver lang kontrakt.

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

Har forlenget treneravtalen

Kjøp TV-abonnement med partou...

Møter Nest-Sotra i første treningskamp

Piotr forlenger til 2019-sesongen

Bestill den nye Brann-drakten nå

Her er den nye Brann-drakten

Mest lest
Har forlenget treneravtalen
Lars Arne Nilsen (52) har forlenget tre...
Møter Nest-Sotra i første trenings...
Det er nå klart at Nest-Sotra blir 2017...
Piotr forlenger til 2019-sesongen
Bestill den nye Brann-drakten nå
Her er den nye Brann-drakten
Inngår samarbeid med Nike

Partnere