Ute av rød sone ett år før planen

Brann rapporterer i gul sone igjen og er dermed ute av den pålagte handlingsplanen.

Annonse:

Det bekrefter Norges Fotballforbund etter å ha gjennomgått Branns rapportering for første halvår. Dermed er klubben ute av rød sone ett år før planen. Brann var i gul sone på rapporteringen pr 31. desember 2016 også.

Det er Norges Fotballforbund som gjennom Finansielt oppfølgingssystem (FOS) vurderer norsk klubbøkonomi. Brann havnet i rød sone på rapporteringen sommeren 2015. Det skjedde først og fremst fordi klubbens økonomi var svak, men også som en følge av at en ny versjon av FOS ble innført og ga Brann en score under den nedre grensen for gule sone på 65 poeng.

Nå ser det lysere ut. Brann har rapportert i kategori II (gul sone) to ganger på rad. Først etter den meget gode sesongen med sølvplass i serien i fjor, og deretter etter en god sportslig vårsesong i år.

- Vi har jobbet etter en fastlagt plan for at vi skulle være ute av rød sone sommeren 2018. Det er selvsagt gledelig å nå målet ett år tidligere, synes daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

- Fortsatt tøff jobb

Da hun kommenterte tallene fra FOS i vår uttrykte Johannesen at det ikke var noen selvfølge at Brann skulle komme ut av handlingsplanen ett år før tiden. Nå er hun like nøye med å understreke at alle ansvarlige på Stadion fortsatt må drive beinhard kostnadskontroll og målrettet jobbing for å øke inntektene.

- Vi har tatt flere grep for å forbedre økonomien og må fortsatt gjøre gode økonomiske prioriteringer for å ha sunn drift. I tillegg ga tabellplasseringen i fjor oss et økonomisk løft og tok oss ut av rød sone ved rapporteringen til nyttår.  Vi er uansett fast bestemt på at Brann ikke skal tilbake i rød sone, forsikrer Johannesen.

- Det krever at vi fortsetter det arbeidet vi har gjort den siste tiden. Vi har hele tiden sagt at sunn drift er viktig for oss, uavhengig av FOS, fortsetter hun.

Brann ønsker å uttrykke takknemlighet overfor alle samarbeidspartnere, trofaste supportere og støttespillere som har vært med hele tiden, ikke minst Trond Mohn som har bidratt til handlingsrom i perioder der klubben ikke har hatt mulighet til å gjennomføre spilleroverganger uten ekstern hjelp.

- Ikke minst, en takk til alle ansatte. De har bidratt med å finne gode løsninger innenfor forsvarlig økonomi og samtidig sørget for utvikling og forbedring, roser Vibeke Johannesen.

Norges Fotballforbund offentliggjorde sin halvårlige status for alle klubbene i dag. Les mer om dette på Fotball.no.

Bakgrunn - Finansielt oppfølgingssystem (FOS):

• Som et av lisenskriteriene til NFF klassifiseres klubbenes finansielle situasjon i kategori I (rød), II (gul) eller III (grønn). Dette gjøres to ganger i året, ved regnskapsavslutning 30. juni og 31. desember.

• Frem til og med rapporteringen pr 31. desember 2014 ble versjon 1.0 av Finansielt oppfølgingssystem (FOS) brukt til denne klassifiseringen. Systemet er basert på beregning av nøkkeltall med bakgrunn i innrapporterte regnskapstall. Nivået på nøkkeltallene gir igjen en poengsum, hvor totalsummen må overstige 65 poeng for å være i kategori II og 130 poeng for å være i kategori III.

 

 

Annonse fra Eliteserien: