Seieren glapp i siste minutt

Jakob Orlov førte Brann i ledelsen, men Tromsø utlignet i siste minutt slik at det endte 1-1.

SLUTT: Dommer Døvle blåser av. Seieren glapp i siste minutt. Noe ufortjent da Brann hadde de fleste og største sjansene i kampen.

90 + 4. min: Brann får en siste mulighet. Frispark ved midtsirkelen. Sivert legger inn. Børven skyter, men blir blokkert.

90 + 4. min: Gamsten skyter via muren til corner. Han tar selv corneren. Innleget plukker Piotr greit.

90. +. 3. min: Tromsø får frispark rett utenfor sekstenmeteren. Acosta dytter Lehne Olsen og får gult kort.

90. min: Corner til Tromsø. Gamsten skrur ballen inn. Simen Wangberg stusser ballen i mål. 1-1.

87. min:  Steffen Lie Skålevik kommer inn for Gilli.

85. min: Vuk kommer inn i feltet fra venstre og skyter, men Piotr gjør en god redning!

83. min: Frispark til Brann langs venstrekanten. Blir slått inn i feltet, men ender i ingenting.

83. min: Børven blir holdt godt fast og får frispark. Gult kort til Ødegård.

82. min: Nordbye slår et innlegg som går over feltet og utenfor.

78. min: Gilli tar corner for Brann. Slår den litt for langt. Skaanes lager frispark.

77. min: Olrov og Haugen går ut. Skaanes og Børven kommer inn.

76. min: Lehne Olsen får ballen fra Sigurdarson på venstre og står plutselig nokså alene på venstre. Men skyter høyt over.

74. min: Ny dødball. Frispark til Tromsø på sin høyreside. Gamsten legger inn i feltet, men ballen går forbi alle og ut.

72. min: Christian Landu-Landu kommer inn for Yttergård Jenssen.

71. min: TIL får en ny corner. Braaten får seg en smell i situasjonen men kommer seg opp igjen. Tromsø får lagt inn igjen, men får ikke avsluttet skikkelig. Sigurdarson fyrer ballen høyt og lang over mål til slutt.

69. min: Braaten hopper opp med en arm og får frispark mot seg i en duell mot Gamst. Avstanden er ca 35-40 meter. Sigurdarson treffer muren og får corner.

66. min: Vuk ligger nede etter en smell fra Barmen. Hinker til slutt av banen med det som ser ut som en lårhøne. Landu-Landu knyter skoene på sidelinjen.

65. min: Ny corner til Brann. Haugen skrur ballen innover. Sivert header ballen rett utenfor!

64. min: Tromsø bytter ut Ingebrigtsen og setter inn Magnus Andersen.

63. min: Daniel Braaten jobber steinhardt og takler Nordbye men tar ballen. Publikum piper. Brann får corner. Ender ikke med noe farligheter.

59. min: Nouri kommer rundt og legger inn. Når Barmen på bakerste, men han må strekke seg for å rekke ballen og får bare en tå på den.

55. min: Gilli skjermer ballen til corner. Haugen skrur ballen utover. Tromsø klarer, men Brann vinner ballen tilbake høyt i banen.

51. min: Morten Gamst Pedersen kjører kneet inn i Sivert Heltne Nilsen. Får gult kort for den.

49. min: Aron Sigurdarson i full fart på venstrekanten. Jonas Grønner går for en takling, men kommer for seint og tar mannen i stedet for ballen. Klart frispark og gult kort.

46. min: Gilli spiller til Orlov i bakrom hvor Orlov lobber vakkert over Kongshavn i Tromsø-buret. Vi leder 1-0!

46. min: Fredrik Haugen tar avspark.

PAUSE: Brann har vært det førende laget i 1. omgang og har hatt flest sjanser.

45 + 1. min: Ny dytt i ryggen. Frispark til Brann ved midtsirkelen. Haugen legger inn i feltet. Ballen spretter ut til utspark i det dommeren blåser til pause.

45. min: Lehne Olsen feier ned Nouri, som blir liggende med smerter, men kommer seg opp igjen.

43. min: Nordbye legger inn fra høyre. Yttergård Jenssen header over fra bakre stolpe.

42. min: Sigurdarson dytter Nouri over ende. Frispark for Brann rett innenfor midtstreken. Haugen legger inn. Tromsø klarerer.

41. min: Aron Sigurdarson forserer fremover og prøver en lobb, men ballen går over mål.

40. min: Kristoffer Barmen prøver seg på et langskudd, som dessverre går langt over.

38. min: Barmen får lagt inn og Haugen prøver seg på en brasse, men avslutningen blir ikke noe futt i og Kongshavn plukker enkelt.

* Brann virker å ha noenlunde grei defensiv kontroll på Tromsø.

32. min: Daniel Braaten kommer inn i feltet og skyter fra skrått hold. Ballen snisser lengste stolpe!

31. min: Tromsø med corner etter Acosta blokkerte et skuddforsøk. Gamst'en vil ha ny ball først. På første stolpe header Braaten unna. Gamst skyter over på returen.

28. min: Godt angrep av Brann. Fredrik Haugen skyter fra skrå vinkel og setter Kongshavn på prøve. Men ingen mål.

* Tromsø sliter med å spille seg fremover. Brann jobber hardt og preser hjemmelaget til å gjøre personlige feil.

20. min: Kristiansen og Braaten kombinerer før sistnevnte vinner et corner. Haugen skrur ballen innover. Wangberg header unna.

17. min: Aron Sigurdarson kommer innover fra sin venstrekant og skyter fra 16-meteren. Skuddet går over.

16. min: Gamst Pedersen feller Haugen og får tilsnakk av dommer Døvle. Acosta får til en avslutning på frisparkinnlegget, men ballen går rett på Kongshavn i Tromsø-buret.

13. min: Brann med kampens første sjanse. God redning av Kongshavn  før Acosta får en fot på returen, men ballen går utenfor.

11. min: Simen Wangberg lander vondt på ryggen etter en duell med Orlov. Kommer seg opp etterhvert.

09. min: Braaten kommer litt for hardt i Norbye, og får frispark mot seg høyt i banen.

07. min: Et langt fremspill når nesten frem til Lehne Olsen, men Piotr er fremme og snapper.

05. min: Frispark til Brann rundt midten av banen. Brann velger å spille bakover.

04. min: Tromsø får corner. Orlov header unna første gang, Gilli andre gang. Amin angriper. Ballen havner hos Haugen som bruker for lang tid og skuddet blir blokkert.

03. min: Frispark til Tromsø på sin venstrekant. Blir slått lavt inn mot feltet, går rett i et Brann-bein.

02. min: Innlegget fra Haugen går mot bakerste stolpe hvor det blir småfarlig. Ender med corner. Tromsø klarerer.

01. min: Tromsø tar avspark. Gamst Pedersen starter med å felle Daniel Braaten.

Jakob Orlov er dagens kaptein. Vi spiller i våre nye svarte bortedrakter for første gang i dag.

Det er straks avspark på Alfheim. Det er kaldt, men banen er fri for snø og det blir greie spilleforhold.

Vi oppdaterer her fra kampstart.

Tromsø - Brann (0-0)

0-1: Jakob Orlov (46.)
1-1: Simen Wangberg (90.)

1. serierunde Alfheim Stadion. 3.264 tilskuere. Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar. Gult kort: Jonas Grønner, Bismar Acosta Brann og Morten Gamst Pedersen, Magnar Ødegaard, Tromsø.

Tromsø (4-4-2): Gudmund Taksdal Kongshavn - Hans Norbye, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen -Mikael Norø Ingebrigtsen (Magnus Andersen fra 64.), Morten Gamst Pedersen, Ulrik Yttergård Jenssen (Christian Landu Landu fra 72.), Aron Sigurdarson - Slobodan Vuk, Thomas Lehne Olsen.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 77.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Gilli Rolantsson (Steffen Lie Skålevik fra 88.), Jakob Orlov (Torgeir Børven fra 77.), Daniel Braaten