Tøff kamp om plassene

Torsdagens treningskamp mot Haugesund kommer godt med før kampen mot Sogndal neste helg.

Annonse:

Med spillefri frem til 9. september så trenerteamet det nødvendig å få i gang spillerne igjen etter en uke uten fellestrening hvor spillerne hadde med seg egentreningsprogram til hvor det måtte være.

Mellom seieren mot Viking 20. august og kampen mot Sogndal ville det vanligvis vært plass til to kamper, minst. Derfor blir det treningskamp i morgen:

-  Det er for å få en skikkelig motstander og komme i gang igjen. Vi har hatt en uke fri. Tre uker mellom kampene er litt for lenge. Nå får vi Haugesund her og da får vi prøvd ut litt forskjellig inn mot Sogndal-kampen, sier Lars Arne Nilsen til Brann.no.

Selv om trening er vel og bra, gir kamp litt andre muligheter og perspektiver:

-  Vi skal teste ut litt forskjellige ting og se hva som kan fungere. Folk har vært ute med skade og vi har fått inn Marengo, så det er ikke så lett å ta ut laget, forteller treneren.

Må vise seg frem

Nå er det kun Piotr Leciejewski og Daniel Braaten som ikke deltar for fult på treningsfeltet, samt Markus Olsen Pettersen som pådro seg en overtråkk i forrige uke. Ellers kjemper resten om en plass på laget:

-  Nå spilte vi en veldig god kamp mot Viking og det var spillere som kom inn og gjorde en veldig god kamp der. Sogndal er et helt annet lag en Viking. Vi må ha det rette laget mot Sogndal. Vi skal prøve ut litt forskjellige ting og se hvem som er meltalt og fysisk i form.

Både for dem som har spilt mye i det siste, og de som vil inn på laget gjelder det å benytte treningskampen mot Haugesund godt til å vise seg frem:

-  Det blir ekstremt viktig for en del av dem, det er veldig close på noen plasser akkurat nå, bekrefter treneren.

Kanskje får publikum også se noen av de yngre spillerne som til vanlig spiller på Brann 2?

-   Det kan hende, vi får se littegran. Det blir noen unggutter i troppen, så får vi se om vi bruker dem, svarer Nilsen.

Kom ut av en tung periode

Etter en tung periode i sommer har både spill og resultater vært av den gledelige sorten i det siste. Lars Arne Nilsen fikk ikke panikk i når motgangen kom:

-   Vi har jobbet på tålmodig og ikke blitt stresset. Jobbet med våre ting og vi har vært enda mer nøye på detaljer og enda mer forberedt. Man må jobbe hardt og holde oppe humøret. Når ting ikke går som vi vil så må treningene være veldig gode, så må vi ha en positiv innstilling til det, sier han.

Går for Europa

Det er ti kamper igjen av sesongen. Som fremdeles kan bli bra. Brann ligger nå på 3. plass kun ett poeng bak Sarpsborg 08 på 2. plass.

-   Vi har veldig lyst å henge med blant de fire og få Europa-cup igjen. Det er så tett oppi der så et par tap så er det full kølle. Det spørs hvordan det går nå i de nærmeste kampene. Vi har tre-fire kamper hvor vi må vinne en del av dem om vi skal henge med, sier Nilsen.

Han tenker da på bortekampen mot Sandefjord 17. september, bortekampen mot Vålerenga 24. september og hjemmekampen mot Kristiansund 29. september.

Og ikke minst hjemmekampen mot Sogndal neste lørdag 9. september: -Det blir en skikkelig batalje, så det blir bra, avslutter han.

Treningskampen mot Haugesund har avspark torsdag 31. august klokken 17.00 på Stadion. Det er gratis adgang på Frydenbø-tribunen. 

Brann - Sogndal spilles lørdag 9. september klokken 18.00.

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: