Kom tilbake på vinnersporet

Amer Ordagic og Gilbert Koomson scoret sine første Brann-mål da laget tok tilbake tabelltoppen.

Etter to seriekamper uten seier var det slutt på poengtapene. Fredrik Haugen, Amer Ordagic, Gilbert Koomson og Ludcinio Marengo sørget for at Brann slo Start 4-1 i en festforestilling av en fotballkamp.

Brann startet kampen forrykende. Etter bare tre minutters spill kom den første scoringen. Gilli Rolantsson skaffet frispark like utenfor Starts straffefelt. Fra 20 meters hold skrudde Fredrik Haugen ballen rett i krysset!

Et fantastisk mål og en fantastisk start på kampen. 1-0 til Brann.

Brann fortsatte dominansen utover omgangen. Kun tre minutter etter scoringen var Haugen frempå igjen. Brann rullet opp på høyresiden, Haugen mottok ballen og banket den i tverrliggeren og ned. Returen satte Ruben Kristiansen over mål.

Brann har vist at de mente alvor!

I det 15. minutt fikk Steffen Lie Skålevik en lur stikker fra Amer Ordagic. Alene mot Jonas Deumeland i Start-målet satte sotrastrilen ballen enkelt i nettet. Scoringen ble dessverre annullert for offside.

Start var ikke ufarlige. Spesielt på kontringer viste de kvaliteter. I det 21. minutt fikk de sin første sjanse. Og den var stor. Det skjedde mens Lie Skålevik lå nede etter en duell.

Ordagics første Brann-mål

Så doblet Brann ledelsen. Rolantsson slo et innoverskrudd innlegg i feltet. Ordagic kjempet til seg ballen, gjorde en herlig skuddfinte før han banket ballen under Deumeland og i mål.

2-0 til Brann!

Før omgangen var omme fikk Brann to store muligheter til øke ledelsen. Først ved kanonskuddet til Rolantsson som gikk like utenfor, så ved et minst like hardt skudd av Vito Wormgoor. Avslutningen fra kapteinen gikk rett i tverrliggeren.

Dermed sto det 2-0 til Brann ved pause. Det kunne vært flere.

2. omgang startet med ny Brann-dominans, men Start begynte sakte, men sikkert å komme bedre med.

I det 59. minutt kom reduseringen. Kevin Kabran fikk mulighet til å skyte fra 16 meter etter at Brann tapte ballen på egen banehalvdel. Ballen gikk som en prosjektil i det høyre hjørnet, utagbart for Samuel Sahin-Radlinger i Brann-målet. Nå sto det 2-1 og det var ny spenning i kampen.

I de påfølgende 25 minuttene var det mye stillingskrig. Start jaget utligning, men slet med å skape store sjanser mot Brann. Samtidig fikk ikke Brann til all verden fremover.

Endelig for Koomson

Så syntes Fredrik Haugen og Gilbert Koomson at nok var nok. Førstnevnte slo ett av sine mange millimeterpresise frispark fra venstresiden. Gilbert Koomson var høyest i feltet og headet inn sitt første mål for Brann. 3-1 og kampen så ut til å være avgjort.

Det var den ikke - for Branns del. På overtid ville innbytter Ludcinio Marengo være med på moroen og banket inn kveldens siste mål med et kanonskudd. Dermed ble det 4-1 og seiersfest. Nå er Brann atter på tabelltoppen.

Brann - Start 4-1 (2-0)

17. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 9865 tilskuere. Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF. Gult kort: Erlend Segberg og Henrik Robstad (Start)

1-0: Fredrik Haugen (3.)
2-0: Amer Ordagic (31.)
2-1: Kevin Kabran (59.)
3-1: Gilbert Koomson (85.)
4-1: Ludcinio Marengo (90.)

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Amer Ordagic (Peter Orry Larsen fra 88.) - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 73.), Gilli Rolantsson (Ludcinio Marengo fra 66.).

Start (4-3-3): Jonas Deumeland - Simon Larsen, Espen Berger, Henrik Robstad, Elliot Käck - Kasper Skaanes (Mathias Bringaker fra 86.), Erlend Segberg (Adnan Hadzic fra 90.), Aron Sigurdarson - Tobias Christensen (Herolind Shala fra 69.), Kevin Kabran, Niklas Sandberg.