Tapte knepent i dramatisk sisterunde

Brann 2 tapte hjemme for Lysekloster, men motstanderen mistet likevel opprykket.

Med under ti minutter igjen av oppgjøret så 2-1-ledelsen til Lysekloster ut til å gi dem en plass i neste års 2. divisjon. Men så scoret opprykksrival Brattvåg mot Os...

Det endte 2-1 til Lysekloster over Brann 2 på nymarksbanen, men Brattvåg rykker opp. Brann endte på 9. plass, rett foran Stord, mens Os, Haugesund 2, Fjøra og Aalesund må den sure veien ned en divisjon.

Brann 2-trener Morten Kalvenes synes det var leit å tape enda en tett og jevn kamp. Laget hans var nær 2-2, men klarte ikke å score på sjansene som kom.

- Gjorde skikkelig arbeid

- Vi har manglet litt kvalitet i de kampavgjørende situasjonene foran begge målene. Det har litt personell å gjøre, litt med alder å gjøre og så har det kanskje litt med omstendighetene å gjøre, sier Kalvenes og sikter til at laget hans har vært faretruende nær et nedrykk i serieinnspurten.

Brann 2 fikk to mål imot før halvtimen var spilt, men reiste seg raskt gjennom en redusering fra Jonas Fredriksen. De siste minuttene frem mot pause var Lysekloster litt rystet, men uten at Brann klarte å score flere.

Etter pause ble det ingen flere mål. Branns plass i divisjonen var i realiteten trygg før kampen, og tapet endret ingenting.

- Vi vant ikke kampen, men spillerne gjorde skikkelig arbeid, oppsummerer Brann 2-treneren etter siste serierunde.

Brann 2 - Lysekloster 1-2 (1-2)

0-1: Kristoffer Østervold (24.)
0-2: Ole Thomas Herrem (28.)
1-2: Jonas Fredriksen (38.)

Norsk Tipping-ligaen avdeling 4. Nymark kunstgress. Dommer: Bjørn Tore Tvedt, Eidsvåg IL. Gult kort: Thorvald Modahl Trætteberg, Mirza Mujcic (Lysekloster), Nicholas Marthinussen, Brann 2.

Brann 2 (4-3-3): Markus Pettersen - Viljar Birkeland, Nicholas Marthinussen, Normann Misje Roman, Håvard Foldnes  - Jonas Fredriksen, Andreas Fantoft, Andreas Mjøs (Sander Marthinussen fra 63.) - Eirik Moldenes, Håkon Gjerstad, Marius Bildøy.