Stenevik: - Har fått en unik mulighet

Troppens yngstemann vet hvordan han skal benytte muligheten Brann har gitt ham.

Annonse:

Han fylte 17 år for to dager siden. Er fotballspiller av yrke med profesjonell kontrakt og plass i Branns A-stall.

For mange høres det ut som om en drøm er gått i oppfyllelse. For Halldor Stenevik er det bare en inngangsbillett.

Litt ulikt noen av hans forgjengere blant unge spillere fokuserer nemlig ikke 17-åringen på spilletid eller et liv i Premier League. Han fokuserer på å utvikle seg, litt hver dag, og tror mulighetene vil komme dersom han jobber målrettet og tålmodig.

- Bare nyter hver dag

For halvannet år siden var han i FK Fyllingsdalen. I fjor på denne tiden var han i Brann 2-troppen.

Alt blir lagt til rette og jeg føler meg heldig som får være med på dette

— Halldor Stenevik (17)

Så begynte den berømte snøballen og rulle litt. I løpet av vinteren og våren ble Halldor Stenevik et fast innslag på Norges G16-landslag hvor han spilte 20 kamper på ett år og scoret tre mål. Og på A-lagets treningsleir i Florø på sommeren fikk han være med, og prøve seg i kamp.

Deretter ble det proffkontrakt og debut på A-laget i hjemmekampen mot Viking i september. Han gjorde ytterligere ett innhopp i siste seriekamp mot Sarpsborg 08 da sølvet ble sikret, men Halldor fikk ikke nok kamper til selv å få medalje.

- For et år siden kom skolen i veien for treningsleiren med Brann 2. Jeg trente hele vinteren i Bergen. Nå er jeg plutselig en del av A-stallen. Alt blir lagt til rette og jeg føler meg heldig som får være med på dette, innrømmer 17-åringen fra Austevoll.

- Jeg har fått en unik mulighet. Tenk på alle som ønsker seg den samme sjansen. Jeg bare nyter hver dag, forsikrer unggutten.

- Det har gått fort

Han innrømmer at det er en spennende hverdag:

- Jeg tenker at jeg har vært veldig heldig så langt. Samtidig føler jeg at jeg har fortjent muligheten. Men det er bare en mulighet. Jeg skal ikke bli fornøyd nå, påpeker han.

I stedet er fokuset på å utvikle seg:

- Når jeg tenker tilbake på dette har det gått vanvittig fort. Nå handler det om å ta et nytt nivå, om å trene godt og forbedre seg både fysisk og på andre måter.

- Er det fysisk tøft for en ung mann?

- Jeg skal ikke lyge. Ja, jeg kjenner det på kroppen. Men det er en lang oppkjøring og ikke så farlig å bryte seg litt ned. Så slakker vi opp nærmere sesongen og finner formen, tror Stenevik.

Jeg skal ikke bli fornøyd nå

— Halldor Stenevik (16)

Han blir i likhet med lagkameratene monitorert via Statsport, slik at man til en hver tid vet om belastningen er rett.

- Trenerne har nok god kontroll, ja, konstaterer han.

- Hvordan er livet på treningsleir?

- Det er egentlig helt fantastisk. Det er fotball hele tiden. Vi trener, og så gjør vi oss klar til å trene igjen, smiler han.

Annonse fra Eliteserien: