Slik foregår trekningen

Brann er useedet og kan få tøff motstand i trekningen som foregår klokken 14.30 mandag 19. juni.

Mens Odd og Haugesund må spille 1. runde av Europa League-kvalifiseringen går inn i 2. runde. Plassen er egentlig forbeholdt cupvinneren, men siden Rosenborg skal spille CL-kvalifisering som serievinner går muligheten videre til sølvvinneren i serien.

Daglig leder Vibeke Johannesen er Branns utsending til Sveits. Der skal hun overvære trekningen og møte motstanderlagets kontaktpersoner:

-  Jeg gleder meg veldig til å representere Brann - Bergens stolthet,  i Europa. Så håper vi selvfølgelig at vi får en motstander som gjør at vi kan komme enda litt lenger, sier hun.

Kan ikke møte lag fra Norge

Både spillerne og supportere gleder seg veldig over denne muligheten.

— Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann
Brann er useedet på grunn av norske lags blandede resultater i Europeiske turneringer de siste årene, samt manglende Europa-deltagelse for egen del de siste fem årene. Men nå er Brann i Europa igjen:

-  Både spillerne og supportere gleder seg veldig over denne muligheten, sier Johannesen.

Først trekkes 1. runde klokken 13.00, deretter 2. runde klokken 14.30. Det betyr at Brann kan møte en vinner fra en kamp i 1. runde, som kan være useedet, hvis laget har slått ut et seedet lag.

Det vil uansett ikke bli Odd eller Haugesund, siden de er fra Norge.

Trekningen kan også gi Brann et av de andre seedete lagene som kommer direkte inn i 2. runde.

Se hvem Brann kan møte her

Slik foregår trekningen

Alle lagene får hver sin ball med et nummer på. De seedete lagene ligger i en bolle, mens de useedete lagene i en annen. For 2. runde kan det jo skje at noen useedete har slått ut et seedet lag og dermed havner i bollen til de seedete lagene til 2. runde.

En ball fra hver bolle blir trukket ut og blir lagt i en tredje bolle. Herfra trekker man først ut det laget som skal spille hjemmekamp først og så blir da den ballen som ligger igjen motstanderen som får hjemmekamp sist.

Du kan se trekningen live på UEFA.com klokken 14.30 på mandag. Brann.no legger selvfølgelig ut hvem Branns motstander blir så fort det er klart.

For en mer detaljert utgreing om seeding i Europa anbefales Alexander Osdals artikkel om saken.

Bare timer etter trekningen spiller Brann hjemmekamp mot Stabæk. Kampen på Stadion har avspark klokken 19.00.

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: