- Skulle gå rett i strupen på de

Lars Arne Nilsen forteller ideen bak den svært offensive lagoppstillingen.

Annonse:

Mange ble sikkert overrasket - inkludert Vikings trener - da Brann startet vestlandsderbyet med en angrepstrio bestående av Deyver Vega, Torgeir Børven og Ludcinio Marengo.

Hjemmelaget hadde sannsynligvis sett for seg Kasper Skaanes, Jakob Orlov og Gilli Rolantsson på topp i stedet.

Nilsen forklarer bakgrunnen slik:

- Vi tok egentlig en sjanse og satte sammen et lag som skulle angripe skikkelig. Vanligvis er vi kanskje litt mer kyniske og legger oss lavere på bortebane, forteller treneren til Brann.no.

Og fortsetter:

- Gilli Rolantsson ble syk dagen før kamp, Kristoffer Barmen hadde karantene og vi har også litt skader. Derfor endte vi opp med et helt nykomponert lag, fortsetter han.

Og planen var enkel, men kanskje litt dristig:

- Vi hadde bestemt oss for å gå rett i strupen på de med de vi har av offensivt skyts. Vi fant ut at det var vår sjanse til å vinne på Viking stadion. Utrolig gøy at vi fikk det til, gliser treneren.

- Ble litt hawaii

Han innrømmer at dette var en utrolig deilig kamp å vinne. Ikke minst på grunn av måten laget gjør det på, de flotte målene og de nye som gjorde en så god inntreden.

- Det ble litt hawaii med den lagoppstillingen vi kjørte, men det visste vi på forhånd. Dette laget passet likevel godt til å møte Viking. Vi kunne ikke spilt sånn mot hvem som helt, men her passet det.

- Opplegget ble jo innertier, oppsummerer Lars Arne Nilsen.

Han innrømmer at han var nervøs helt til siste flytestøt gikk. Til og med på ledelse 4-2.

- Sinnssykt deilig seier. Nå er vi med der oppe, og jeg håper publikum er der når Sogndal kommer i neste kamp, legger han til.

Skrøt av nykommeren

Selv om debutanten Ludcinio Marengo kanskje ikke var banens beste, velger Brann-treneren å trekke ham frem spesielt etter 4-2-seieren.

- Han er nettopp kommet hit, har såvidt trent med oss og har sikkert ikke peiling på hva lagkameratene heter en gang. Av alle som var gode er det egentlig han som gleder meg aller mest.

- Det var faktisk veldig overraskende at han leverte en så pass bra kamp. Husk at han nettopp er kommet og kjenner verken formasjon eller har relasjoner til de andre spillerne, påpeker Lars Arne Nilsen.

Deretter kan han ikke unnlate å skryte av «The comeback kid», Deyver Vega.

- Vega var outstanding

- Vi har sett på trening at Vega har vært skikkelig skarp. Jeg synes han var outstanding. Fantastisk gøy at han lykkes etter et langt skadefravær, skryter en glad Brann-trener.

Nå håper han Brann-fansen møter mannsterk opp for å heie laget frem til seier over Sogndal i neste hjemmekamp som spilles lørdag 9. september klokken 18.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: