Sivert: - Gunstig å møte Rosenborg nå

Sivert Heltne Nilsen håper på kjempetrøkk på tribunene og tre poeng mot Rosenborg.

Annonse:

Brann spilte en god bortekamp i vårens oppgjør mot Rosenborg, men tapte knepent 1-2 til slutt.

Nå har det gått trått de siste tre kampene, men midtbanekriger Sivert Heltne Nilsen ser frem til å møte serielederne på søndag:

-  Vi gleder oss til å få Rosenborg på besøk. Vi skal gi dem en skikkelig fight. Vi skal gjøre alt vi kan for å få tre poeng. Det trenger vi, sier han.

Kampene mot Rosenborg er alltid intense og med mye kriging. Slik blir det nok også på søndag, tror midtbaneankeret:

-   Det er kjekt, det. Vi møter gode spillere og det er bra trøkk både på tribunene og banen. I fjor var det i hvert fall skikkelig tenning.

- Det var kanskje den artigste kampen hvis man ser på atmosfæren i fjor. Hvis vi kan få til det samme nå blir det veldig bra, så skal vi holde helt inn denne gang, sier han.

De fleste har fått med seg den spesielle midtbaneduellen mellom Sivert Heltne Nilsen og Rosenborgs kaptein Mike Jensen. Sivert forklarer saken slik:

-  Det er mest media som hauser opp. Det er som regel slike fighter i hver eneste kamp. Det er vinnerinstinkt som slår inn, og da gjør man absolutt alt for å vinne.

- Å psyke ut motspillere er en del av gamet. Det blir sånn i tøffe kamper, påpeker han.

Gunstig tidspunkt

Rosenborg spiller borte mot Zenit St. Petersburg i Europa League torsdag kveld. Det kan føre til at de gjør noen forandringer foran møtet mot Brann på søndag.

Midtbaneduellen mot Jensen er ikke garantert:

- Vi får se hvordan det blir. Jensen pleier jo å spille. De har jo nesten to jevngode lag. Hvem som kommer her får vi nesten bare se, sier en spent Sivert.

Rosenborg har brukt mye penger i sommerens overgangsvindu ved å hente Samuel Adegbenro fra Viking og Anders Trondsen fra Sarpsborg 08. De har en god og bred stall.

Det er en gylden sjanse til å ta tre poeng fra Rosenborg.

— Sivert Heltne Nilsen

-  Det er uansett topp eliteseriespillere som kommer inn, men det har litt med relasjoner å si da. Men det sliter jo alle lag med for øyeblikket, sier Sivert som selv står med fire gule kort og en utvisning denne sesongen.

Likevel er dette et bra tidspunkt å møte Rosenborg. De spilte bortekamp mot Tromsø før kveldens bortekamp mot Zenit. Deretter må laget igjen ut på tur.

-  Dette er helvetesuken deres. Det er tre veldig tøffe bortekamper. Det koster litt i reisebelastning og er noe man må ta hensyn til. For dem blir det mest restitusjon før kampen. 

- Dette er utvilsomt et gunstig tidspunkt for oss å møte dem på. Det er en gylden sjanse til å ta tre poeng fra Rosenborg, sier Sivert.

Ikke uovervinnelige

Rosenborg er ikke uovervinnelige. I august vant Haugesund 1-0 på Lerkendal. Nå er det vår tur til å ta poeng fra de hvite og svarte, mener Sivert:

-  Vi kan ta dem på hjemmebanefordelen. Både med publikum på vår side og det trøkket som er her. Så må vi bare jobbe på og gi alt for å ta tre poeng.

- Det er der vi kan ta dem. Vi må være opp mot vårt beste. Det tror jeg vi skal klare, sier 26-åringen.

-   MÅ vi slå Rosenborg?

-  Nei, vi er i medaljekampen uansett, men vi skal ha poeng på hjemmebane. Det skal vi, sier Sivert bestemt.

Støtten fra publikum kan vippe kampen

Sjansene for å slå Rosenborg øker med god støtte fra tribunen. Det merker også spillerne:

-  Nå er det ekstremt viktig med publikum. Klarer supporterne å stå løpet ut så skal vi også klare å stå løpet ut. De har vært fantastiske hele sesongen.

- De har hjulpet oss til mange trepoengere, og flere skal det bli, sier Sivert.

Han trekker frem 1-1-kampen mot Rosenborg i fjor som et av hans beste minner når det gjelder kok på Stadion:

-  Det var deilig å kjenne den støtten. Det var virkelig en bra drive. Det var lidenskap.

-  Vi har fått noen tøffe smeller på slutten av kampene i det siste, men vi gir oss ikke. Vi skal fullføre denne sesongen på en skikkelig måte. Vi skal gi alt, sier han.

Det betyr også noe for spillerne om det kommer 12.000 på kamp eller om det kommer 15.000 på kamp:

- Det merker man. Jeg tror det blir en artig kamp å få med seg. Vi må gjøre jobben og ha fokus på det sportslige uansett, avslutter han.

Brann - Rosenborg har avspark klokken 20.00.

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: