Sendte Stadion til himmels!

Bismar Acosta fikk sin revansj og ble matchvinner i dramatiske sluttminutter.

Som tatt ut fra en Hollywood-film steg Bismar Acosta til værs og stanget inn seiersmålet åtte minutter på overtid. Dommeren hadde på forhånd lagt til hele ni minutter grunnet flere skadeopphold underveis i den andre omgangen.

I det det som så ut som kampens siste Brann-angrep ble avklart av slitne Kristiansund-spillere, fant Taijo Teniste nok rom til å slå inn et strøkent innlegg fra høyresiden. Acosta slo alle i luften og sørget for at 8173 bergensere kunne gå storfornøyde hjem.

Kampen i seg selv var kanskje ingen høydare. Begge lagene startet forsiktig, og slet med å skape farligheter. Nordmøringene hadde gjort hjemmeleksen sin, og Brann-spillerne slet voldsomt med å finne ut av det kompakte forsvaret til Kristiansund. Brann fikk sin første halvsjanse i det 20. minutt, men Fredrik Haugen sin avslutning var ikke presis.

Etter drøye halvtimen var det antydning til amper stemning på Stadion. Flere spillere var involvert i tumulter rundt Kristiansund-benken, men kun Kristoffer Barmen ble belønnet med gult kort. 1. omgang ebbet ut uten flere store sjanser.

Skålevik skadet etter pause

Brann kom klart bedre med etter pause. Ballen gikk fortere i lengderetningen, og flere gode muligheter ble skapt. Kristiansund var heller ikke ufarlige i denne perioden.

I det 55. minutt skadet Skålevik seg i duell med Dan Peter Ulvestad. Skaden var såpass alvorlig at sotraværingen måtte byttes ut. Henrik Kjelsrud Johansen kom inn som hans erstatter.

Nykommeren fra Gjøvik skulle markere seg. I løpet av det neste kvarteret kom han til to store sjanser. Men ballen ville fremdeles ikke i mål.

Friskt innbytte av Marengo

Ludcinio Marengo fikk sin sesongdebut i det 77. minutt. Han skulle få to store sjanser til å bli den store Brann-helten i løpet av de første fem minuttene. Men det ville seg fremdeles ikke.

Så skulle det altså skje - helt til slutt!

Dommeren la til ni minutter. Etter at åtte av disse var passert fikk altså Acosta, som hadde lagt bak seg en litt tung uke, æren av å bli kampens store helt.

Det endte 1-0 til Brann. Med dette er Brann nå på syv poeng. Det gir en foreløpig 4. plass på tabellen med én kamp mindre spilt enn lagene over.

Brann - Kristiansund 1-0 (0-0)

4. serierunde Eliteserien. Stadion. 8173 tilskuere. Dommer: Ole Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Brent Lepistu og Sean McDermott (Kristiansund), Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen og Ruben Kristiansen (Brann).

1-0: Bismar Acosta (90.)

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson (Deyver Vega fra 88.), Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 56.), Gilli Rólantsson (Ludcinio Marengo fra 77.).

Kristiansund (4-4-2): Sean McDermott - Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Andreas Hopmark, Christoffer Aasbak - Bent Sørmo (Sondre Sørli fra 59.), Pål Erik Ulvestad (Benjamin Stokke fra 70.) , Stian Aasmundsen,  Brent Lepistu - Bendik Bye (Erlend Sivertsen fra 90.), Daoda Bamba.