Så kom årets første serietap

Rekken av seriekamper uten tap tok slutt med smertelige 0-4 for Molde.

Det meste handlet om jærbuen Erling Braut Haaland søndag kveld. Fra det 3. minutt til det 21. minutt scoret talentet fra Bryne fire mål for Molde og avgjorde kampen på egenhånd.

Brann begynte faktisk friskt og skapte sin største sjanse i kampen allerede før minuttet var spilt. Gilbert Koomson fikk heade nokså fritt fra kloss hold, men ballen gikk dessverre utenfor.

Så skulle alt handle om Erling Braut Haaland fra Bryne. Sønnen til tidligere landslagsprofil Alf Inge Haaland viste for alle hvorfor han er linket til diverse storklubber i utlandet.

Brann-forsvaret slet med å få kontroll på 17-åringen, som viste kvaliteter vi sjelden ser på norske fotballbaner. Allerede i det 3. minutt ble han spilt gjennom en Molde-spiller. Alene mot Samuel Sahin-Radlinger gjorde han ingen feil. 1-0 til Molde.

I det 13. minutt kom 2-0-scoringen. Braut Haaland vant duellen foran Branns 16-meter og doblet enkelt ledelsen.

3-0-scoringen kom minuttet etter og var en tro kopi av 1-0.

Billig straffe

Som om dette ikke var nok, fikk Molde straffe i det 19. minutt etter litt klabb og blabb i Brann-feltet. Det var vanskelig å se hva Sahin-Radlinger gjorde som var uregelmentert. Straffe ble likevel dømt, og det var selvsagt Braut Haaland som skulle ta det.

Han gjorde ingen feil. Molde opp i 4-0.

2. omgang ble et antiklimaks. Brann hadde ikke gitt opp, og forsøkte å jage redusering selv om laget lå under med fire mål. Det ville seg imidlertid ikke.

Molde la seg bakpå og satset på kontringer resten av kampen. Brann skapte farligheter innimellom, men omgangen forble målløs, selv om Brann hadde ballen og spillet stort sett gjennom hele omgangen.

Brann - Molde 0-4 (0-4)

0-1: Erling Braut Haaland (3.)
0-2: Erling Braut Haaland (13.)
0-3: Erling Braut Haaland (14.)
0-4: Erling Braut Haaland (20.)

15. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 11.371 tilskuere. Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar. Gult kort: Vito Wormgoor (Brann), Fredrik Aursnes og Stian Gregersen (Molde).

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Gilli Rolantsson, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen (Daniel Braaten fra 68.) - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Peter Orry Larsen (Amer Ordagic fra 60.) - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 60.), Ludcinio Marengo.

Molde (4-3-3): Andreas Linde - Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Kristoffer Haugen - Fredrik Aursnes (Stian Gregersen fra 77.), Babacar Sarr, Etzaz Hussain - Erik Hestad (Mattias Mostrøm fra 67.), Erling Braut Håland (Fredrik Brustad fra 60.), Petter Strand.