Overskudd første halvår

Brann-konsernet har rapportert inn et overskudd på i overkant av tre millioner kroner første halvår.

Annonse:

Brann leverer i disse dager inn økonomisk rapportering til NFF for første halvår. Den viser at klubben har et overskudd på i overkant av tre millioner kroner.

Daglig leder Vibeke Johannesen (bildet) ser resultatene av hardt arbeid over tid:

- Det er svært positivt. Vi har jobbet mye med kostnadene og funnet en ansvarlig måte å øke inntektene på, sakte men sikkert.

- Nå skal vi fortsette å ta gode valg og bruke pengene rett fremover. Samtidig skal vi se på hvordan vi kan øke inntektene ytterligere, sier hun.

Brann har fulgt kostnadsbudsjettene hittil denne sesongen, men har altså hatt noe høyere inntekter.

Trond Mohn bryr seg

Klubben har ikke noe investeringsbudsjett og har også denne gangen fått hjelp av Trond Mohn til spillerkjøp i første halvår, som da Vidar Ari Jónsson ble hentet.
 
- Vi er utrolig glad og takknemlig for at Trond Mohn hjelper oss når vi trenger å gjøre endringer i spillerstallen eller andre investeringer som kan bidra til videre utvikling, sier Johannesen. 

- Vi er opptatt av å kunne ivareta driftskostnadene selv, men setter stor pris på bidrag til å gjennomføre investeringer. Ikke minst er vi glade for at han bryr seg om Brann og Bergen.

Brann har også godt samarbeide og dialog med både Hardball og Softball. Sammen med supportere, medlemmer og samarbeidspartnere har alle vært med å bidra til den positive utviklingen – både på og utenfor banen. Tusen takk for det!

Tabellplasseringen er viktig

Markeds- og medieavtalen til Eliteserien er en av årsakene til et større overskudd enn det var budsjettert med. Her er tabellplassering én av faktorene som spiller inn på hvor mye penger man får.

Så er det også slik at sportslig suksess vil gi bonusutbetalinger til spillerne fordi de fleste nå er over på prestasjonsrettede avtaler.

Videre har partoutkortsalget økt med elleve prosent i forhold til i fjor. Kommersiell avdeling merker også en økende grad av tillit til klubben både blant supporterne og støttespillere:

- Vi har en trygg og god base av supportere og partnere som vi kjenner er med oss. Vi har et tett samarbeid om å ville det samme, sier Camilla Schutz, kommersiell leder i Brann.

Ut av handlingsplanen

Med forbehold om klubblisensnemda godkjenning, vil rapporteringen medføre at Brann går ut av handlingsplanen, som var pålagt av NFF, allerede i år.

Med to påfølgende perioder i gul sone er Brann ute av handlingsplanen ett år tidligere enn planlagt. Det betyr mindre oppsyn og rapportering til NFF.

- Målet vårt er å holde oss i gul sone. Vi har betydelig bedre økonomi nå enn for to år siden. Vi må fortsette å være ansvarlige og holde budsjettene fremover.

- Brann har ikke store buffere og vi kan ikke ta noen store sjanser, forklarer Johannesen.

Neste sjanse til å heie på Brann fra tribuneplass er lørdag 9. september klokken 18.00 når Sogndal kommer til stadion.

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: