Orry matchvinner i ny Brann-seier

Brann slo Sandefjord 1-0 og er ubeseiret etter syv serierunder.

Kampen eneste scoring kom i det 50. minutt. Peter Orry Larsen kom inn for en skadet Amer Ordagic etter pause, og bare fem minutter etterpå avgjorde han kampen.

Gilbert Koomson mottok ballen på Branns høyrekant der han snurret rundt med Sandefjords El Hadji Gana Kane. Ghaneseren så en stormende Peter Orry Larsen på vei mot mål og la ballen pent ut i feltet.

Orry Larsen lot seg ikke be to ganger, og hamret kontant inn seiersmålet mellom keeper Eirik Holmen Johansen og hans venstre stolpe. 1-0 til Brann. Dette var Orry Larsens andre scoring i årets eliteserie.

Tam åpning

Sandefjord hadde gjort hjemmeleksen sin og slapp Brann-spillerne lite til. Samtidig klarte ikke hjemmelaget å skape noe som helst selv.

Kampens første ordentlige sjanse var det Brann som sto for. Koomson slo ballen hardt inn til Steffen Lie Skålevik foran Sandefjords keeper. Tomålscoreren fra forrige kamp sto med ryggen mot mål og forsøkte derfor å score med et saksespark, uten å lykkes.

Fem minutter etter pause kom altså avgjørelsen. Peter Orry Larsen scoret etter et flott angrep, og Brann kontrollerte i stor grad resten av oppgjøret.

Ettersom Sandefjord måtte frem i angrep, åpnet det seg flere muligheter for Brann. I det 63. minutt trodde de fleste at Skålevik hadde økt Brann sin ledelse til 2-0. Sotraværingen satte ballen i nettet etter nok et glimrende forarbeid av Koomson, men assistentdommeren hadde flagget oppe. Scoringen ble annullert i det som så ut som en hårfin offside.

Selv om Sandefjord løftet opp laget og fikk noen halvsjanser mot slutten av kampen, var seieren aldri særlig truet. Det ble 1-0 til Brann.

FAKTA

Sandefjord - Brann 0-1 (0-0)

7. serierunde Eliteserien. Komplett Arena. 4672 tilskuere. Dommer: Ole Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Joackim Olsen Solberg og Andrew Eleftheriou (Sandefjord), Sivert Heltne Nilsen, Steffen Lie Skålevik og Peter Orry Larsen (Brann).

0-1: Peter Orry Larsen (50.)

Sandefjord (3-5-2): Eirik Holmen Johansen - Lars Grorud, Christer Reppesgård, El-Hadji Gana Kane (Andrew Eleftheriou fra 62.) - Victor Demba Bindia (George Gibson fra 84.), André Sødlund, Erik Mjelde, Håvard Storbæk, Joackim Olsen Solberg - Pontus Engblom, Flamur Kastrati (Mohammed Ofkir fra 83.)-

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson - Amer Ordagic (Peter Orry  Larsen fra 46.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 73.), Ludcinio Marengo (Azar Karadas fra 89.).