- På 3-0 var løpet kjørt

Brann storspilte aldri, men treneren var glad da målene begynte å renne inn.

Annonse:

At seier ikke er noen selvfølge, det vet vi. I fjor røk Brann ut i 1. runde. Men det var for et 2. divisjonslag, og ikke et fra 4. divisjon.

Denne gang hadde kampen ørlite spenning i seg i en knapp halvtime. Da overtok Brann skikkelig å drepte oppgjøret med tre mål før pause.

- Vi hadde ny formasjon og masse nye folk. Vi stanget litt en stund, men vi fikk noen mål etter hvert og vant vel relativt fortjent til slutt. Kampen var kjørt på 3-0, konstaterer Brann-trener Nilsen.

- Annerledes mot sånne lag

Han er ikke overrasket over utfallet, selv om man aldri kan føle seg sikre på å vinne:

- Kampen ble omtrent som forventet. Den var helt OK. Det var ikke noe storspill, men det blir det gjerne ikke når laget er helt nytt, sier Lars Arne Nilsen, som byttet ti spillere fra søndagens kamp mot Lillestrøm.

Det er heller ikke det samme å møte et 4. divisjonslag og et eliteserielag.

- Det blir en helt annen type kamp. Men på slutten klarte vi å rulle opp mange angrep og fikk til slutt syv scoringer. Det er jeg fornøyd med, påpeker Nilsen.

Ungguttene scoret

For ettertiden er det mest interessante fra denne 1. rundekampen at ungguttene Halldor Stenevik og Marius Bildøy scoret sine første Brann-mål.

- Marius scorer i debuten sin mens Halldor debuterer fra start og får også en scoring. Dette er to spennende unggutter, og ekstra gøy at de scorer mål når de får sjansen, synes Brann-treneren.

Spørsmålet kom selvsagt fra media etter kampen: - Får vi se disse to i Eliteserien i år?

Til det svarer Lars Arne Nilsen at det handler litt om å finne de rette kampene der det kjennes riktig å gi ungdommene spilletid.

- De kommer, men det kan ta tid. Men de kommer, forsikrer Nilsen.

Fornøyd med Vega også

Stenevik har ikke vært med i Eliteserien så langt i år. Nilsen garanterer ham ikke spilletid nå heller, men gleder seg heller over at han fikk en kamp i cupen og brukte muligheten.

- Laget har spilt bra og alle har vært friske. Da er det vanskelig å ta ut troppen. Men ting snur fort og det kan plutselig være Halldor sin tur om det oppstår skader eller karantener. Da må han benytte sjansen, mener Brann-treneren.

For alle som har spilt lite gjelder det samme - de må benytte mulighetene sine, ifølge treneren.

- Det var viktig at de som ikke har spilt så mye viste seg frem. Av de som fikk sjansen nå var vel Deyver Vega kanskje den som var best. Han var bra, og ellers var det på det jevne.

Steffen Lie Skålevik er annen som har vært lite med i år, men som fikk sjansen fra start i cupkampen. Han kvitterte med to mål i 7-0-seieren.

Husk Brann - Viking på lørdag klokken 18.00.

Kjøp billetter nå

Annonse fra Eliteserien: