LAN: - Tok bare ut det vi trengte

Lars Arne Nilsen er glad Brann kom seg videre uten å anstrenge seg for mye.

Annonse:

Mens ett eliteserielag røk ut, ett måtte ha straffespark-konkurranse og flere trengte sene scoringer, slapp Brann-laget relativt enkelt fra det mot Lysekloster.

Uten å overbevise veldig ble det en komfortbel 2-0-seier. Det passet trener Lars Arne Nilsen utmerket:

- Vi tok ikke ut mer enn vi trengte. Vi har ny kamp om bare fire dager. Vi har ett gir til når vi trenger det, men det var heldigvis ikke nødvendig i dag, påpeker han.

Hvilte mange spillere

Han er også glad for at han fikk hvilt en rekke spillere som har vært mye i aksjon i serien, og at fraværet av sentrale folk ikke kostet Brann seieren.

- Det var viktig å hvile en del folk, og at de som spilte slapp å ta ut alt, mener treneren.

På forhånd varslet Nilsen at han forventet en jevn kamp til tross for at Lysekloster hører hjemme i 3. divisjon. Det fikk han rett i, men Brann hadde likevel kontroll det meste av kampen.

- Vi er profesjonelle og gjør ting ordentlig. Jeg synes vi har rimelig god kontroll, sier han.

Litt drama i starten

Det eneste som virket en smule dramatisk var en situasjon tidlig i kampen der hjemmepublikummet og Lysekloster-spillerne håpet på straffespark da spissen Ole Thomas Herrem smalt sammen med Brann-keeper Alex Horwath.

Verken dommeren eller Alex mente det var straffe. Da er det ikke straffe

— Lars Arne Nilsen

Fra sidelinjen så det ut til at dommeren pekte på straffemerket. Det gjorde han derimot ikke, og Brann unngikk både straffe mot seg og det røde kortet enkelte mente Horwath burde fått.

- Verken dommeren eller Alex mente det var straffe. Da er det ikke straffe. Men det så litt skummelt ut fra sidelinjen, innrømmer Lars Arne Nilsen.

Neste motstander

Et lokaloppgjør mot Nest-Sotra eller Åsane er blant de aktuelle kampene når Norges Fotballforbund setter opp 3. runde fredag formiddag. Det kan også bli andre motstandere i oppgjøret som spilles onsdag 31. mai.

Lars Arne Nilsen påpeker at han ikke har rukket å tenke på hvem ønskemotstanderen er:

- Det er ikke så nøye. Vi er i 3. runde og vet at vi får bra motstand uansett. Det er nå det begynner å bli spennende, og vi får ta det som kommer, understreker han.

Det som uansett virker sannsynlig, er at Brann vil få hjemmekamp dersom NFF velger Nest-Sotra eller Åsane som vår neste motstander. Men det er ikke gitt at forbundet gir Brann en lokal utfordrer.

Før neste cuprunde er det seriekamp mot Aalesund på Stadion. Den spilles søndag klokken 18.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: