LAN: - Surt å være så nær en medalje

Lars Arne Nilsen tror han blir mer fornøyd med 5. plassen etter hvert.

Annonse:

I minuttene etter tapet for Strømsgodset var det ikke enkelt for Brann-treneren å trøste seg med en hederlig plassering som Norges femte beste lag i 2017. Han var mest av alt irritert over mulighetene som ble forspilt.

- Når vi er så nær en mulig europacupplass er det selvsagt surt. Men jeg kan ikke ta spillerne på noe i kampen mot Strømsgodset. De legger ned en kjempeinnsats.

- Men vi er så nær medalje og europacupplass, så akkurat i dag er 5. plassen irriterende, medgir han.

Så finner han litt trøst:

- Vi er med der oppe, vi kjempet om medalje til nest siste serierunde. Det samme gjorde vi i fjor. Vi har vært et topplag i to år, og så må vi sørge for å bli enda bedre, lover han.

Og fortsetter:

- Etter vårsesongen var vi kanskje Norges beste lag. Så har det vært litt stang-ut og litt udyktighet med for mange innslupne mål. Vi fikk også fem-seks skader, og da har vi mistet kontakten med de beste lagene. De periodene har vi ikke håndtert godt nok, oppsummerer han.

- Kunne fått med oss poeng

Om kampen som endte med 2-1-seier til Strømsgodset var det en del tilfeldigheter som vippet kampen i hjemmelagets favør.

  • Brann kunne fått straffe.
  • Deyver Vega skjøt i stangen.
  • Ludcinio Marengo hadde en kjempesjanse.
  • Peter Orry Larsen var nær scoring.

- Ballen datt bare ikke ned der den skulle. Vi hadde skikkelig trøkk mot slutten av kampen og det hadde ikke vært ufortjent om vi hadde fått 2-2, mener han.

I likhet med spillerne stresser Lars Arne Nilsen viktigheten av årets siste hjemmekamp, mot Tromsø om en uke. Både han og spillerne har lyst å avslutte sesongen på en skikkelig måte.

- Vi må avslutte skikkelig. Neste sjanse etter den kommer ikke før mars neste år, så nå ønsker vi virkelig å gjøre dette på en ordentlig måte. Vi kan gjerne se på siste kamp som starten på neste år, mener Brann-treneren.

Brann - Tromsø starter klokken 18.00 neste søndag.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: