Kom tilbake og berget ett poeng

Kristoffer Barmen reddet ett poeng da Brann spilte 1-1 mot FK Haugesund.

Barmen utlignet sent i kampen da Brann lå under 0-1 for Strømsgodset tidligere i sesongen. I kveld gjorde han det igjen, denne gangen i det 70. minutt.

Et perfekt innlegg fra Gilbert Koomson ble møtt med pannebrasken til Barmen. 25-åringen satte ballen i en flott bue over keeper i mål, og utlignet dermed Haugesunds ledelse til 1-1.

Det ble også sluttresultatet.

God redning fra Radlinger

Brann begynte kampen med et solid trykk mot Haugesund-målet. Etter hvert jevnet kampen seg ut, men det var likevel Brann som fikk den første sjansen. Sivert Heltne Nilsen møtte Fredrik Haugens hjørnespark med en god heading. Keeperen var utspilt, men ballen ble reddet på streken.

Så var det stillingskrig i et kvarter, før David Akintola fikk en stor sjanse for Haugesund. Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger vartet opp med en flott redning, og fanget også opp returen.

Brann tok gradvis mer over spillet, og mot slutten av omgangen fikk Brann to store sjanser. Først ved Gilli Rolantsson på et langt skudd. Deretter var Ludcinio Marengo frempå med et skudd. Uten tilløp satte han ballen opp mot krysset. Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit fikk så vidt slått ballen over målet og ut til corner.

Haugesund tok ledelsen

2. omgang var ni minutter gammel da Haugesund tok ledelsen. En perfekt kontring, som begynte med et flott raid av Akintola, ble ekspedert sikkert i mål av veteranen Christian Grindheim. 0-1.

Brann måtte dermed jage utligning. Presisjonen var ikke den beste i kveld, og rødtrøyene slet lenge med å skape store muligheter.

Så utlignet altså Brann ved Barmen i det 70. minutt. Hjemmelaget satte et trykk mot Haugesund-målet i jakten på seiersmålet, og både Steffen Lie Skålevik og Vito Wormgoor fikk hver sin store mulighet. Det ble likevel ikke scoring.

Kampen ebbet ut i 1-1. Dette er Branns første poengtap på hjemmebane i 2018. Men laget ledet fortsatt Eliteserien.

Brann - FK Haugesund 1-1 (0-0)

10. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 12.914 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget SK. Gult kort: Sivert Heltne Nilsen og Azar Karadas (Brann),  Kristoffer Haraldseid (FK Haugesund).

0-1: Christian Grindheim (54.)
1-1: Kristoffer Barmen (70.)

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Daniel Braaten, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen (Henrik Kjelsrud Johansen fra 84.), Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Azar Karadas 82.), Ludcinio Marengo (Deyver Vega fra 77.).

FK Haugesund (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit - Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås (Benjamin Karamoko fra 65.) - David Akintola, Joakim Våge Nilsen, Sondre Tronstad, Torbjørn Kallevåg - Christian Grindheim (Bruno Leite fra 85.) - Fredrik Gytkjær.

(Foto: Magne Turøy)