Kom tilbake enda en gang

Brann er fortsatt ubeseiret i årets sesong etter 1-1 borte mot Lillestrøm.

Nok en gang viste Brann-guttene at de nekter å tape da et viktig bortepoeng ble sikret i det 83. minutt. Akkurat som mot Haugesund 16. mai kom laget tilbake etter å ha ligget under og berget et viktig poeng.

En lang ball fra Gilbert Koomson ble halvklarert ut i mellomrommet av Lillestrøm-forsvaret. Som skutt ut av en kanon fanget Ludcinio Marengo ballen, løp fra alle og kippet ballen elegant over Lillestrøm-keeper Marko Maric og i mål.

En fantastisk scoring sikret et viktig poeng i en kamp som Brann slet med lenge.

Ble snytt for straffe

Brann kom best i gang i oppgjøret, men det tok ikke lang tid før hjemmelaget  tok over mye av banespillet. Det var derfor ikke ufortjent at Ifeanyi Matthew sendte Lillestrøm i ledelsen i det 35. minutt.

Selve scoringen var imidlertid av det litt heldige slaget da skuddet fra Lillestrøm-spilleren gikk via Vito Wormgoor og i mål. Brann holdt på å komme tilbake like etter. Marengo sendte Steffen Lie Skålevik gjennom minuttet etter Lillestrøm sin scoring, men skuddet fra Branns toppscorer ble blokkert.

Brann hadde problemer med å spille gjennom et godt organisert Lillestrøm-forsvar, og hjemmelaget hadde flere muligheter til å gå opp i 2-0. Det var imidlertid to situasjoner hvor Brann muligens burde fått straffe.

Den første kom i det 23. minutt. På stillingen 0-0 skjøt Kristoffer Barmen ballen opp i Frode Kippes utstrakte arm. Dommeren vinket spillet videre.

Så i det 68. minutt ble Vito Wormgoor holdt igjen idet han hoppet opp i luften etter en corner fra høyre. Branns kaptein var rasende på dommer Tommy Skjerven som også her lot være å blåse.

Kampen endret karakter

Mens Lillestrøm kanskje var hakket bedre enn Brann i en drøy time, endret kampen etter hvert karakter da Brann flyttet presset oppover og begynte å skape sjanser. I det 68. minutt kom den omtalte straffesituasjonen, og i det 83. minutt kom utligningen etter et vedvarende trykk fra Brann.

Kampbildet endret seg ikke etter scoringen, og mot slutten av kampen kunne både Azar Karadas, Henrik Kjelsrud Johansen og Ludcinio Marengo sørget for tre poeng og mer jubel for Brann.

Det ble imidlertid ikke flere mål i kampen, som endte med 1-1 og poengdeling. Brann er fremdeles på tabelltoppen med tre poeng ned til Rosenborg på 2. plass. Lagene møtes i Trondheim søndag.

Lillestrøm - Brann 1-1 (1-0)

1-0: Ifeanyi Matthew (35.)
1-1: Ludcinio Marengo (83.)

11. serierunde Eliteserien. Årasen stadion. 6078 tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL. Gult kort: Frode Kippe (Lillestrøm) og Azar Karadas (Brann).

Lillestrøm (4-4-2): Marko Maric - Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Stian Mikalsen - Simon Rafn, Fredrik Krogstad (Stefan Antonijevic fra 90.), Ifeanyi Matthew, Aleksander Melgalvis (Erik Brenden fra 78.) - Thomas Lehne Olsen, Gary Martin.

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Daniel Braaten (Deyver Vega fra 82.), Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson - Fredrik Haugen, Amer Ordagic (Azar Karadas fra 71.), Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 78.), Ludcinio Marengo.