Knepent tap for Brann 2 i dramatisk oppgjør

En kontroversiell avgjørelse i sluttminuttene førte til Brann 2s første tap på syv kamper.

Etter syv strake seirer måtte Brann 2 gi tapt borte mot opprykksjagende Lysekloster. Brann 2, for anledningen uten G18-landslagspillerne Emil Kalsaas, Nicholas Marthinussen, Eirik Moldenes og Halldor Stenevik på laget, ledet kampen en stund og skapte lenge trøbbel for munkene.

Først i det 83. minutt fikk tidligere Brann-junior Even Vetås avgjort kampen til Lyseklosters fordel. Det var en svært kontroversiell scoring.

Kampen startet jevnt. Ingen av lagene maktet å ta kommandoen fra start. Brann 2s unge mannskap hang godt med i svingene, og ga sjelden hjemmelaget muligheter til å skape sjanser.

Etter en halvtime kom Lysekloster på en god kontring. Til slutt var det Eirik Rode som fikk satt ballen i mål etter flere forsøk på Brann 2-keeper Markus Olsen Pettersen. 1-0 til Lysekloster. Det ble også stillingen ved pause.

Brann 2 snudde kampen

Brann 2 kom best ut av startblokken i 2. omgang. Allerede i det 48. minutt fikk de utligningen. Etter et glimrende raid på Branns høyre side, slo Joachim Sæle Westrheim et perfekt innlegg inn i feltet. Der kom Azar Kardas stormende og headet ballen enkelt i mål.

1-1 og Karadas’ første mål for Brann 2 i år.

Bare fire minutter Brann 2s utligning, hadde ungguttene fullført hele snuoperasjon. Et flott angrep endte med ballen havnet i føttene til Marius Bildøy. Han slo ballen hardt inn i feltet. Der sleivet Szymon Walchuk ballen i eget nett. Brann hadde på fire minutter snudd 0-1 til 2-1!

Dramatikk og bittert baklengsmål

Brann 2 sin ledelse skulle ikke holde lenge. Lysekloster var desperate etter å vinne kampen for å holde følge med Sotra på 1. plass, og det fikk konsekvenser for Brann 2.

Bare fire minutter etter at Brann 2 tok ledelsen var utligningen et faktum. Et glimrende angrep ble avsluttet av tidligere Brann-junior Vladan Radojkic. 2-2 og dramatikken var ikke slutt.

I det 83. minutt var Brann i angrep. Det ble stoppet av Lyseklosters midtstoppere dypt nede på banen. De slo kontra og sparket en lang og høy ball mot bakrommet til Brann. Even Vetås og Normann Misje Roman havnet i en løpsduell. Roman var nærmest ballen, men så fikk han tilsynelatende en hånd i ryggen og falt ned i bakken. Vetås fanget ballen og scoret sikkert alene mot Pettersen i Brann-målet.

Roman og Brann-spillerne protesterte kraftig, men til ingen nytte. 3-2 til Lysekloster, og igjen var kampen snudd. Denne gangen til hjemmelagets fordel.

Brann 2 presset på mot slutten, men det ville seg ikke. Ungguttene gikk på sitt første tap på syv kamper og ligger nå på 6. plass, ti poeng fra nedrykksstreken.

FAKTA

Lysekloster - Brann 3-2 (1-0)

19. serierunde Norsk Tipping-ligaen avd 4. Lysekloster Framo Idrettspark. 110 tilskuere. Dommer: Bjørn-Ketil Olsen, Tertnes Fotball. Gult kort: Mats Wahlberg (Lysekloster), Sindre Austevoll, Christian Eggen Rismark, Normann Misje Roman og Marius Bildøy (Brann).

1-0: Eirik Rode (30.)
1-1: Azar Karadas (48.)
1-2: Selvmål (50.)
2-2: Vladan Radojkic (55.)
3-2: Even Vetås (83.)

Brann (4-3-3): Markus Pettersen - Håkon Gjerstad, Normann Misje Roman, Christian Eggen Rismark, Håvard Foldnes - Andreas Mjøs, Sindre Austevoll (Aune Heggebø fra 85.), David Tufta - Joachim Sæle Westrheim, Azar Karadas, Marius Bildøy.