Klar for kameratkampen

Kasper Skaanes skal for første gang spille mot Andreas Vindheim når Brann og Malmö møtes på lørdag.

Annonse:

For Kasper Skaanes blir kampen mot Malmö ekstra spesiell. På andre banehalvdel og i lyseblå drakt spiller trolig kameraten Andreas Vindheim. Han har Kasper spilt fotball sammen med nesten hele livet.

Det blir spesielt å møte ham med en annen drakt på.

— Kasper Skaanes om møtet med Vindheim

-  Vi har hatt mange år bak oss, så det blir spesielt å møte ham i en annen drakt. Han spiller for et veldig godt lag, kanskje Skandinavias beste.

- Vi er klare for å vise ham at han tok feil valg og burde blitt, smiler Kasper.

Spilte sammen i Nymark

Kasper og Andreas startet begge med fotball på sitt eget årstrinn da de var små i Nymark. Da de ble gamle nok var de også gode nok til å hospitere opp et alderstrinn hvor Rune Vindheim, far til Andreas, var trener.

Som guttespillere tok de turen sammen over til Brann, hvor de spilte sammen opp på juniorlaget og andrelaget før de fikk en kortere periode sammen på A-laget.

Kasper er indreløper og Andreas er høyreback, men Kasper utelukker ikke at de to likevel kan møtes i duell på banen:

-  Det kan fort skje. Fotballen er veldig dynamisk. Plutselig havner du på et sted som ikke er posisjonen din. Så om jeg kommer mot ham skal han få kjørt seg.

-  Jeg må prøve på noe, jeg må komme meg forbi, pønsker Kasper.

- Vil vise oss frem

For Kasper Skaanes er dette altså ikke hvilken som helst treningskamp. Men for resten av laget er dette også en annerledes kamp en det laget til nå har spilt:

Andreas Vindheim i Malmø.
Andreas Vindheim i Malmø.

-  Vi vil møte de beste for å se hvor vi ligger hen, da er Malmø en perfekt motstander for å gjøre det.

-  Vi vil se igjen det vi trener på. Resultatet betyr ikke alt, men det er alltid en fordel å vinne fotballkamper. Vi vil gjerne vise det vi kan, sier Skaanes.

Indreløperen innrømmer også at han er litt ekstra spent og motivert før denne treningskampen:

-  Nå når vi møter et så pass godt lag, så trigger kanskje det litt ekstra. Vi går alltid for seier, så får vi se hvordan det går.

-  Det blir spennende å se hva de har å by på, ryktene sier at de skal stille med et veldig godt lag. Det blir kjekt å se hva svensk fotball har å by på også, forteller han.

Viktig input før europacup-kvalik

Brann skal til sommeren ut i Europa League-kvalifisering. Da er kamper mot lag fra andre land godt å ha med seg i bagasjen:

Vi vil gjerne møte de beste for å se hvordan vi ligger an.

— Kasper Skaanes

-  Det er alltid greit å møte lag fra andre kulturer. Folk spiller fotball på forskjellige måter. Det er ingen tvil om at det er en fordel at vi har møtt noen lag tidligere hvis vi trekker lignende lag i kvalifiseringen.

-  I tillegg så er det mye å lære fra andre lag, så det er bare positivt å møte lag fra litt andre steder også, avslutter han.

Malmø - Brann spilles lørdag klokken 15.00 på Malmö IP. Kampen vises på BT.no.

For supportere som vil på kamp kan man kjøpe billetter til bortefeltet i døren.

Husk Unicef Mesterfinalen mot Rosenborg onsdag 29. mars som er inkludert i partoutkortet.

Kjøp partoutkort her

Annonse fra Eliteserien: