Innfører frokost for spillerne

Mandag morgen møttes Brann-spillerne til felles frokost på Stadion.

I løpet av de to siste sesongene er det iverksatt flere tiltak for å kunne ta steg på veien mot å bli en toppklubb på Stadion.

  • Mer trening.
  • Nytt testprogram innført.
  • Idrettsmedisinsk klinikk etablert.
  • Innføring av StatSport for å monitorere og styre trening er på plass.

Nå tas det også grep innenfor kosthold. Spillerne som frem til nå har fått varm lunsj etter treningene har fra denne uken av begynt å spise felles frokost på Stadion hver treningsdag.

Sportssjef Rune Soltvedt kaller det ett av flere grep som gjør at Brann kan ta nye steg som klubb:

- Vi vinner ikke automatisk flere fotballkamper selv om spillerne spiser frokost på Stadion, men vi mener likevel at det har stor verdi.

- Nå kan vi forsikre oss om at alle faktisk spiser skikkelig før de begynner arbeidsdagen sin. Vi kan påvirke hva de spiser. I tillegg er det sosialt å samles og derfor positivt for spillergruppen, mener sportssjefen.

Mandag morgen var det brødmat og havregrøt på menyen da spillerne møttes. 

Sivert er positiv

Sivert Heltne Nilsen er positiv til tiltaket:

- Jeg er oppvokst med grøt til frokost og satte pris på å få det her. For oss handler dette om å få spist skikkelig før arbeidsdagen begynner. I tillegg er det sosialt, sier han fornøyd.

Etter frokosten var det informasjon i garderoben før avreise til Vestlandshallen og trening 10.30. Deretter var det styrkeøkt på Stadion og til slutt lunsj.

Soltvedt gleder seg over hvert steg som tas:

- Vi skal utvikle oss steg for steg. Mye er på plass og mye gjenstår. Det er ingen tvil om at kosthold er viktig for dem som vil kalle seg toppidrettsutøvere, og fellesfrokosten er i så måte et liten brikke som vi er glade for å kunne innføre, avslutter sportssjefen.      

Etter to dager med tester sist uke hadde Brann-spillerne årets første felle fotballtrening mandag. Troppen trener i Bergen ut januar. 1. februar er årets første treningsleir, som i år er på Gran Canaria.

Kjøp partoutkort

 

Annonse fra Eliteserien: