Har forlenget avtalen ut 2022

Brann og Lars Arne Nilsen er enige om en treneravtale med varighet ut 2022.

Annonse:

Avtalen som nylig ble signert ble presentert for media på Stadion fredag klokken 14.00.

Nilsen ble, som mange vil huske, Brann-trener på en kortvarig avtale våren 2015 da Brann famlet i OBOS-ligaen. Da opprykket var i boks samme høst var avtalen forlenget til en treårig kontrakt ut 2018. Den ble igjen forlenget med ytterligere ett år i desember 2016.

Nå er det enda mer langsiktighet. Treneren går i gang på en fireårig avtale, noe sportssjef Rune Soltvedt gleder seg over. Han tror det styrker mulighetene for at klubben skal ta nye steg.

Sammen mot nye mål

- Lars Arne Nilsen kom inn på et vanskelig tidspunkt, men klarte å levere resultater fra første dag. Totalt sett har resultatene vært strålende, med opprykket i 2015, sølv i 2016 og to sesonger høyt oppe i Eliteserien etter det, oppsummerer Soltvedt.

For øyeblikket er laget nummer to i Eliteserien. En seriemedalje og mulig europacup i 2019 er innen rekkevidde. Det harmonerer med klubbens målsetting om å ta steget fra storklubb til toppklubb, å være en klubb som kjemper om de gjeveste plassene år etter år og som jevnlig spiller i Europa.

- Vi tror Lars Arne er rett mann til å lede trenerteamet og spillerne våre videre mot nye mål. Vi tror på kontinuitet og langsiktighet, og det ønsker vi å synliggjøre gjennom å knytte ham opp på en lengre avtale, sier Rune Soltvedt.

Dette sier Nilsen

Den 54-årige Brann-treneren har ledet Brann i 116 kamper så langt, fra våren 2015 i OBOS-ligaen og frem til i dag. Han er glad for å være ønsket som trener videre.

- Det er en stor tillitserklæring at Brann tenker langsiktig og signaliserer tro på det vi har satt i gang. Jeg ønsker at vi skal ta enda flere steg i årene som kommer, sier Nilsen til Brann.no.

Han påpeker at laget har ligget høyt oppe på tabellen de tre siste årene og på den måten har begynt å etablere seg som en toppklubb, noe Brann sjelden har vært i norsk fotball.

- Samtidig har vi mye å jobbe med og utvikle. Det handler om å ta nye steg, å snuse på titler og være en klubb man kan regne med i toppen, forklarer han.

FAKTA

  • Lars Arne Nilsen

  • Født: 6. april 1964

  • Fra: Sotra

  • Trenerkarriere: Hødd (opprykk til 1. divisjon, cupgull, europacupspill og 3. plass i serien), Ørsta, Volda

  • Spillerkarriere: Stord, Sogndal, Nest-Sotra, Volda, Harstad, Hald

  • Resultater med Brann: Opprykk til Tippeligaen 2015. Sølv i Tippeligaen 2016

  • Kontrakt: Ut 2022

Første mulighet til å se Nilsens Brann-lag i aksjon er på Stadion på søndag klokken 18.00. Da er Sandefjord motstander.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: