Halldor prioriterer Brann i vinter

Halldor Stenevik (16) dropper landslaget for å bli med Brann på treningsleir.

Annonse:

Tidligere denne måneden ble Brann-spilleren kalt inn til turnering med det norske G17-landslaget på La Manga i perioden 7.-14. februar. Problemet var at samlingen er samtidig som Branns A-tropp skal på to ukers treningsleir på Gran Canaria.

Etter litt tankevirksomhet og samtaler med trenerne i Brann er Stenevik kommet til at han vil prioritere Brann akkurat nå.

- Denne gang føles det riktig å være med Brann på treningsleiren. Så får vi se neste gang om det blir tur med landslaget i stedet, sier han.

Etter å ha spilt 90 minutter - og scoret lagets første mål - i treningskampen mot Nest-Sotra fredag formiddag kan Stenevik føle seg enda sikrere på at han har valgt rett når han prioriterer Brann i vinter.

- Hvorfor ble det den rette avgjørelsen?

- Fordi jeg tror jeg får like bra - eller bedre - matching når jeg er på tur med Brann, forklarer unggutten som fyller 17 år på treningsleiren på Gran Canaria der Brann også skal spille to kamper.

Spilte og scoret

Halldor var fornøyd etter å ha startet årets første treningskamp, scoret og spilt 90 minutter.

Dette gir meg selvtillit og lyst til å jobbe videre. Men jeg tar ikke av

— Halldor Stenevik (16)

- Det var veldig kjekt å spille 90 minutter. Jeg ble tung i beina på slutten, men følte at jeg klarte meg bra likevel, smiler unggutten som er den første som er født på 2000-tallet som har fått proffkontrakt med Brann.

Han nøt øyeblikket da han satte 1-1 i nettet fra kort hold etter at Nest-Sotra hadde sjokkåpnet med scoring i kampens første angrep.

- Det var deilig å se ballen gå inn. Men den skal jo sitte, sier han for å understreke at det var veldig enkelt å sette innlegget i nettet.

Nå skal han bruke den positive opplevelsen videre utover vinteren:

- Dette gir meg selvtillit og lyst til å jobbe videre. Men jeg tar ikke av, forsikrer den jordnære austevollingen.

I fredagens 4-2-seier spilte Halldor venstreving. Det er drømmerollen hans.

- Jeg kan spille indreløper også, men det er venstrevingen jeg først og fremst siktet meg inn mot, påpeker han.

Seriestarten er 2. april. Salget av partoutkort pågår nå.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: