Gatelaget jubler for Orkla-avtale

Avtalen med Orkla Foods Norge sikrer spillerne på gatelaget sunn og god mat.

Annonse:

Gatelagene i norsk fotball, inkludert Brann sitt som er landets beste, gir rusavhengige tilbud om trening to-tre dager i uken, der det settes fokus på lagspill, fysisk og mental helse, fellesskap og et sted å høre til.

I tillegg er det viktig å kunne tilby utøverne god og sunn mat, både før og etter trening. For noen er dette de eneste måltidene de har i løpet av dagen.

Avtalen med Orkla Foods Norge som ble signert denne uken sikrer at klubbene fortsatt kan gi dette viktige tilbudet til gatelagsspillerne.

Takknemlighet i Brann

- For oss er dette en utrolig fin arena å bidra med mat og drikke på, sier Nina Aas, sponsorsjef i Orkla Foods Norge etter å ha besøkt Brann Stadion for å signere avtalen denne uken.

Der møtte hun Linn Beathe Hæreide Espeland som er ansvarlig for samfunnsprosjekter i Brann, samt vår tidligere toppspiller Erlend Hanstveit som trener gatelaget. Og ikke minst, så møtte hun spillere fra Branns gatelag.

- Det er enormt positivt at et konsern som Orkla prioriterer støtte til gatelagene. Bidraget er viktig, og det samme er den kompetansen og veiledningen om sunt kosthold som de gir spillerne, sier Hæreid Espeland.

Effekt av felles måltider

Orkla har støttet gatelagene siden 2011. De registrerer flere ringvirkninger av bidraget:

- Ikke bare sikrer vi at gatelagspillerne gjennom dette får i seg sunn mat, men vi ser at felles måltider styrker utøvernes sosiale mestringsfølelse og er god trening på fellesskap og det å bygge en teamfølelse, sier Nina Aas i Orkla.

I løpet av de syv årene gatelagene har eksistert har rundt 60-70 spillere reist seg fra gaten og kommet seg på skole, fått praksisplass eller jobb.

På bildet øverst ser vi Erlend Hanstveit (Brann), Johanna Kjuus (Bærekraftansvarlig Orkla), Nina Aas (Sponsor- og profilsjef Orkla), Marianne Smith Magelie (styreleder i Fotballstiftelsen) og Linn Beathe Hæreid Espeland (Brann).

Annonse fra Eliteserien: