Går inn i Brann 2-teamet

Brede Skahjem Tokvam blir en del av trenerteamet til Brann 2 kommende sesong.

25-åringen fra Aurland går inn i fulltids stilling fra 1. januar i teamet som ledes av Morten Kalvenes.

Han kommer fra jobb i Aalesund, der han hadde ansvar for gutter 16-laget i år. Tidligere har han blant annet vært trener i FK Fyllingsdalen som assistenttrener i teamet til ex. Brann-spiller Olafur Ørn Bjarnason.

- Både stolt og ydmyk

Nå gleder han seg til å flytte tilbake til Bergen og jobbe med Branns beste ungdommer:

- Når jeg kan bo i Bergen, være trener på heltid og attpåtil i Brann, må jeg innrømme at jeg synes det er perfekt, forteller den nyansatte.

Han er ydmyk overfor utfordringene som venter:

- Jeg er både stolt og ydmyk. På den ene siden handler det om å lære av de flinke folkene som er i Brann, men samtidig skal jeg bidra med det jeg kan og sørge for økt kvalitet i arbeidet som gjøres, påpeker 25-åringen som også har jobbet med kamp- og spilleranalyse på yngre landslag og i Strømmen.

Tilfører viktig kompetanse

Utviklingssjef Magni Fannberg er sikker på at Skahjem Tokvam blir en ressurs, både for U-lagsspillerne og teamet for øvrig:

- Han har en bakgrunn som er interessant, med erfaring både fra lokale klubber, en større nasjonal klubb og aldersbestemte landslag.

- At han skal trene spillerne våre er én ting, men vi tror også han kan utfordre det øvrige trenerteamet og tilføre oss kompetanse som vi ønsker og behøver, legger Fannberg til. 

Tidligere i høst ble det klart at Hassan El Fakiri også blir trener i utviklingsavdelingen. Han erstatter Carl-Erik Torp som G16-trener. Tarjei Mork Øren og David Eklund fortsetter for G14-trenere.

Brann søker forøvrig også etter keepertrener for klubbens talenter.

Les mer her

FAKTA

  • Brede Skahjem Tokvam

  • Alder: 25 år

  • Stilling: I trenerteamet til Brann 2 fra 1. januar 2018

  • Fra: Aurland, Sogn og Fjordane

  • Trenerutdanning: Uefa B-lisens

  • Trenerkarriere: Assistenttrener FK Fyllingsdalen A-lag, hovedtrener Aalesund gutter 16, analyseansvarlig Norge G15-17, analyseansvarlig Strømmen A-lag.

  • Utdanning: Bachelor fra Norges Idrettshøgskole

Annonse fra Eliteserien: