Før kampen: Viking - Brann

Les deg opp før søndagens vestlandsoppgjør i Stavanger.

Annonse:

Brann drar til Stavanger for å spille mot Viking i den 20. serierunden. Kampen har avspark på Viking Stadion søndag klokken 20.00 og vises på TVNorge. Du kan også høre den på NRK Hordaland og BA.no.

Vårens oppgjør mellom lagene endte 1-1 på Stadion etter at Fredrik Haugen ga Brann ledelsen midtveis i 1. omgang før Viking utlignet på overtid.

Tilsvarende oppgjør på Viking Stadion i fjor endte med 1-0-seier til Brann. Den gangen var det rødttrøyene som scoret på overtid. Også det målet var det Fredrik Haugen som sto bak.

Det er Viking som har vært best i Stavanger. Statistikken viser 35-13-9 i Vikings favør. Totalt sett har Brann også en del å hente inn med 51-28-33 fordel Viking.

De siste årene ser det ikke så hakkende gale ut, så vi får håpe på en gjentagelse fra de siste to kampene.

Siste fem oppgjør på Viking Stadion:

  • 2016: Viking - Brann 0-1: Haugen
  • 2014: Viking - Brann 0-2: Grønner, Orlov
  • 2013: Viking - Brann 3-2: Pusic, Mojsov
  • 2012: Viking - Brann 2-1: Selvmål
  • 2012, NM: Viking - Brann 2-2, 2-3 e.e.o: Mjelde, Korcsmar, Ojo

Viking trenger seier

Viking fikk en tidlig scoring ved Tommy Høiland borte mot Aalesund i forrige runde, men måtte igjen bite i det sure eplet etter baklengsmål på overtid. Kampen endte 1-1.

Laget jakter en nødvendig seier, for de ligger nest sist på tabellen med sine 15 poeng. Formen viser at de kun har tapt én av de siste fem kampene. Men de sliter med å vinne. Kun én seier har det blitt, mens resten har endt uavgjort.

Hjemme på Viking Stadion har det kun blitt to seirer, tre kamper har endt uavgjort og fire har endt med tap.

Samuel Adegbenro er Vikings toppscorer med seks mål. André Danielsen er beste tilrettelegger med sine fem målgivende pasninger.

Danielsen er nå også Vikings beste representant på Fantasy med 60 poeng.

Brann i medaljekamp

Brann kom seg ut av en dårlig periode med å vinne 2-0 hjemme mot Odd etter scoringer fra Gilli Rolantsson og Kristoffer Barmen.

Formkurven viser 1-2-2 på siste fem kamper. Brann har kun vunnet to bortekamper i år, mot Lillestrøm (2-0) og Sogndal (3-2). Ellers har det vært fire uavgjorte og tre tapte kamper på bortebane.

Kristoffer Barmen er Branns toppscorer med seks mål. Fredrik Haugen er beste tilrettelegger i Eliteserien sammen med Stabæks Luc Kassi. De har begge syv assist hver.

Gilli Rolantsson plukket hele 15 poeng i Fantasy forrige runde og er tilbake på toppen av listen der med hele 103 poeng.

Viking med store utskiftninger

Brann har hentet vingen Ludcinio Marengo fra Nederlandske ADO Den Haag i overgangsvinduet som nettopp lukket. Samtidig har Steffen Lie Skålevik gått på lån til Start og Halldor Stenevik på lån til Nest-Sotra ut sesongen.

Viking har solgt sin største stjerne Samuel Adegbenro til Rosenborg. Bunnlaget får penger til en slunken klubbkasse, men mister toppscoreren sin.

Karol Mets, Patrick Pedersen, Robin Shroot, Kwesi Appiah og Michael Ledger er også ute av Viking-stallen nå. Stian Michaelsen og Aniekpeno Udoh er gått på lån til svenske Ljunskile.

Siddisene har hentet inn flere spillere: George Green, Andreas Nordvik, Sime Gregov, Fredrik Torsteinsbø, José Manuel Cruz, Tommy Høiland og Tore André Sørås.

Barmen står over

Rasmus Martinsen fikk sitt tredje gule kort for sesongen i kampen mot Aalesund sist runde og må stå over mot Brann.

Kristoffer Barmen fikk sitt tredje gule kort i kampen mot Odd sist og må stå over mot Viking.

Piotr Leciejewski, Daniel Braaten og Jakob Orlov sto over med skade mot Odd. Hvem som er med i troppen mot Viking får du vite på Brann.no klokken 18.45 søndag kveld.

Kampens dommer er Tore Hansen fra Feda IL som har dømt Brann tre ganger før denne sesongen.

Viking har fått to straffespark denne sesongen. Brann har ikke fått noen. Tore Hansen har pekt på straffemerket to ganger, begge gangene til hjemmelaget.

Totalt i Eliteserien er det kommet 29 straffer så langt denne sesonge. Kun seks av disse er gitt til bortelaget.

Viking - Brann har avspark på Viking Stadion søndag klokken 20.00. Kampen vises på TVNorge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Neste hjemmekamp spilles ikke før lørdag 9. september klokken 18.00 når Sogndal kommer på besøk. Det er solgt drøyt 11.000 billetter så langt.

Kjøp din nå

Kilder: altomfotball.no, nifs.no, fotball.no, viking-fk.no
Annonse fra Eliteserien: