Før kampen: Sandefjord - Brann

Les deg opp før kveldens kamp mot Sandefjord, der Brann jakter sin fjerde strake seier.

Annonse:

Sandefjord - Brann spilles på Komplett Arena søndag 17. september klokken 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Norge eller høre på NRK Hordaland eller BA.no.

Vårens oppgjør mellom lagene på Stadion ble akkurat den 16. mai-festen hjemmepublikumet ønsket seg. Brann vant hele 5-0 etter scoringer fra Kristoffer Barmen (bildet), Fredrik Haugen, Jakob Orlov, Gilli Rólantsson og Vidar Ari Jónsson.

Lagene spilte ikke mot hverandre i fjor og vi må helt tilbake til 2010 for å finne siste oppgjør mellom lagene på Komplett Arena. Det ble også et godt minne for Brann med en solid 4-1-seier etter scoringer fra Eirik Bakke, Petter Vaagen Moen, Diego Guastavino og Erik Huseklepp. I den kampen spilte Erik Mjelde for Brann. Han er nå Sandefjord-spiller.

En av kampene som huskes best mot Sandefjord er nok kvalifiseringskampene tilbake i 2002. Der ble det 0-0 borte og knepen seier hjemme.

Faktisk så har Brann gjort det ganske så bra borte mot Sandefjord. Det har blitt tre seirer, en kamp har endt uavgjort og en kamp har endt med tap.

Siden Sandefjord er en sammenslåing mellom Runar IL og Sandefjord Ballklubb har vi kun regnet med kampene til det nye laget her. Brann spilte en rekke kamper mot gamle Sandefjord Ballklubb på 1950- og 60-tallet. «Kniksen» scoret mot dem i 3-1-seieren i 1964 hjemme på Stadion for å nevne noe.

Totalt sett ser statistikken også bra ut mot nye Sandefjord hvis man teller med både hjemme og bortekamper. Åtte seirer, kun en uavgjort og to tap har det blitt.

Fem siste bortekamper mot Sandefjord:

  • 2010: Sandefjord - Brann 4-1: Bakke, Vaagan Moen, Guastavino, Huseklepp
  • 2009: Sandefjord - Brann 3-1: Bjarnason
  • 2007: Sandefjord - Brann 2-3: Helstad, Winters, Sigurdsson
  • 2006: Sandefjord - Brann 0-2: Sigurdsson, Miller
  • 2002: Sandefjord - Brann 0-0 (Kvalifisering)

Sandefjord på vei opp

Sandefjord har fått et løft etter sommeren. En av grunnene kan være at de hentet Crescendo van Berkel fra SC Telstar (Nederland), Facundo Rodriguez Calleriza på lån fra Peñarol (Uruguay) og Carlos Grossmüller på lån fra FC Danubio (Uruguay).

Laget vant 3-1 hjemme mot Viking i forrige runde etter scoringer fra Carlos Grossmüller (x2) og Flamur Kastrati.

Det gjør at laget fra Vestfold står med 4-0-1 på sine siste fem kamper og totalt 30 poeng. Dermed skal det bare en seier eller to til for de blå å sikre plassen i Eliteserien. Fra sin 6. plass er det nok også fristende å se oppover på tabellen, for Molde på 4. plass ligger bare fire poeng foran. Men da må nok Brann beseires, og det blir ingen enkel oppgave.

Sandefjord har dog en relativt god hjemmestatistikk denne sesongen med 6-2-2. Tapene kom mot Rosenborg (0-3) og Stabæk (1-2).

Lagets toppscorer er Flamur Kastrati med sine åtte mål så langt. Sandefjords beste tilrettelegger er Joackim Olsen Solberg med fem målgivende.

Skal du velge noen fra Sandefjord til ditt Fantasy-lag, bør du kanskje vente til etter Brann-kampen, men da kan Abdoulaye Seck være et godt alternativ i forsvaret. Han har oppnådd 91 poeng til nå.

Brann i form

Brann vant 2-1 mot Sogndal i forrige serierunde. Deyver Vega og Kristoffer Barmen sikret laget sin tredje seier på rad. Med 37 poeng ligger Brann kun ett poeng bak Sarpsborg 08 på 2. plass.

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

Sarpsborg 08 spiller for øvrig borte mot et desperat Tromsø-lag denne runden. Avgir Østfold-laget poeng, samtidig som Brann vinner, bytter de altså plass på tabellen.

Branns form begynner å se bra ut. De siste fem kampene viser 3-1-1. Bortestatistikken i år viser 3-4-3.

Kristoffer Barmen er Branns toppscorer med sine syv mål. Fredrik Haugen er den beste tilretteleggeren i Eliteserien med åtte målgivende. Han er også best på Fantasy med hele 114 poeng.

Kjente fjes i Sandefjord-leiren

Hos Sandefjord finner vi en rekke tidligere Brann-spillere. Øystein Øvretveit har ikke spilt noen kamper for Sandefjord i Eliteserien, men spilte til sammen ni kamper for Brann i årene 2012-14.

Lars Grorud er kaptein for laget fra hvalfangerbyen og nettopp tilbake fra skade. Han spilte 36 kamper for Brann i perioden 2011-12.

Erik Mjelde er ikke fast på laget, men har så langt spilt tolv kamper for Sandefjord i år. Han spilte 102 kamper for Brann i periodene 2002-2003 og 2010-2012.

Håkon Lorentzen er litt inn og ut av Sandefjords kamptropper og har fått notert åtte kamper denne sesongen. Han spilte 13 kamper for Brann i perioden 2013-14.

Braaten fremdeles ute

Sandefjord må klare seg uten Håvard Storbæk som står over etter å ha fått sitt tredje gule kort for sesongen i forrige kamp mot Viking. Alexander Gabrielsen er ute med strekk og Thomas Bendiksen står over på grunn av sykdom.

Daniel Braaten er fremdeles ikke kampklar med sin leggskade og Alex Horwath er ute for resten av sesongen etter operasjon i håndleddet.

Brann har ingen karantener, men flere må passe seg om de vil spille mot Vålerenga på deres nye stadion neste søndag. Både Bismar Acosta og Sivert Heltne Nilsen har fire gule kort hver, mens Vito Wormgoor, Jonas Grønner, Azar Karadas og Deyver Vega står med to gule kort hver.

Dommer til kampen er Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF. Han har dømt Brann tre ganger før i år. Det er ikke veldig stor sjanse for å få straffespark i denne kampen, men Hobber Nilsen har pekt på straffemerket to ganger før i år.

Sandefjord er veldig glad i straffer og har fått tildelt straffespark hele seks ganger i år. Brann derimot har fremdeles til gode å få prøve seg fra straffemerket.

Sandefjord - Brann har avspark på Komplett Arena søndag 17. september klokken 18.00. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland eller BA.no.

Branns neste hjemmekamp spilles fredag 29. september klokken 19.00 mot Kristiansund.

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, fotball.no, nifs.no, sandefjordfotball.no,

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: