Før kampen: Ranheim - Brann

Gu' kor herlig! Eliteserien er endelig tilbake. Kjør deg opp før vi møter Ranheim på lørdag.

Lørdag 10. mars sparkes Eliteserien i gang. Brann skal til Trondheim for å møtnyopprykkede Ranheim.

Kampen spilles lørdag klokken 18.00 og sendes sendes på Eurosport Norge.

Møttes i OBOS-ligaen

Forrige gang Brann møtte Ranheim på bortebane var i OBOS-ligaen høsten 2015. Det ble en målfattig affære som endte 0-0.

Kampen på Stadion samme året var av det lystigere slaget og Brann ga seg ikke før gjestenes målvakt hadde hentet fire baller ut av nettet, med hat-trick av Jakob Orlov og ett mål av Fredrik Haugen.

Haugen var også på scoringslisten da Ranheim ble sendt slukøret hjem til Trøndelag etter et 4-2- nederlag på Stadion i cupen i 2014. 

I siget i treningskampene

I en rekordkald vinter har spillet vårt varmet, og vi har nå fem seirer på rad. I ferden mot Ranheim har vi slått Viking, Puskas, Sarpsborg 08, Åsane og Sogndal i treningskampene. Det er bare blitt ett tap, i årets første treningskamp mot Elfsborg.

Sotras store sønn Steffen Lie Skålevik er en av dem som har imponert. Etter noen måneder med makrellfotball i Kristiansand i fjor er han klar for å sette Eliteserien i brann. Etter fire mål på fire treningskamper er det lov å håpe han forblir «on fire» gjennom sesongen.  

Steffen Skålevik
SCORET MYE: Steffen Lie Skålevik (t.h.) er vinterens Brann-toppscorer.

Daniel Braaten var tilbake i fotballtrening for Brann denne uken etter å ha slitt med en langvarig leggskade. Om serieåpningen kommer for tidlig offentliggjøres først når lagoppstillingen kommer 16.45 på lørdag.

Det som er helt sikkert er at Deyver Vega ikke blir klar etter hamstringskaden.

Vito Wormgoor, Kristoffer Barmen, Ludcinio Marengo og Azar Karadas har også hatt diverse skadeplager i oppkjøringen.

For Ranheim meldes det om skader på Magnus Blakstad og Karl Morten Eek.

Rundens Fantasy-spillere

Har du lyst å kunne hovere over de andre i kameratgjengen i årets Fantasy må du ha med Brann-spillere. Det heteste tipset til denne runden er Fredrik Haugen til 10,0. I fjor endte han opp med 149 poeng, som kun ble overgått av Bassel Jradi med 155 og Nicklas Bendtner med 153.

Haugen har gode opplevelser mot Ranheim fra tidligere oppgjør, han er i sin beste alder og har vist lovende takter i vinter.

En litt rimeligere løsning er nysignerte Gilbert Koomson til 8,5. Han leverte gode tall for Sogndal i fjor, og fortsetter han der han slapp vil det være en mann det må gjøres plass til i mange lag.

Er du på jakt etter en skikkelig frekkis trenger du ikke se lenger enn til Sotra. Steffen Lie Skålevik til 6,5 kan potensielt gi meget god valuta for pengene i form av poeng og prisstigning i rundene fremover.

Søndag 18. mars er årets første hjemmekamp på Stadion mot Bodø/Glimt. Alle mann på kamp!

Kjøp partoutkort 

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: