Før kampen: Odd - Brann

Les deg opp før kampen mot Odd. Den ubeseirede serielederen jakter tre nye poeng!

Annonse:

Brann reiser til Skien for å møte Odd i den 14. serierunden. Kampen starter klokken 19.00 på mandag 25. juni og vises på MAX og Eurosport Player.

Siden det første møtet mellom Brann og Odd i 1951 har lagene møtt hverandre 46 ganger i obligatoriske kamper. Av disse har bergenserne gått seirende ut av 21 av møtene, Odd har vunnet 14 og elleve har endt med poengdeling. 

De siste årene har Brann hatt et godt tak på gjengen fra Skien. Vi må tilbake til 2014 for å finne forrige gang Odd klarte å vinne. I fjor endte oppgjøret på Skagerak Arena 0-0, og på Stadion vant Brann 2-0 etter scoringer av Gilli Rolantsson og Kristoffer Barmen. 

Siste fem møter (i Eliteserien) på Skagerak Arena:

2017: Odd - Brann 0-0
2016: Odd - Brann 1-3 Demidov, Haugen x2
2014: Odd - Brann 4-0
2013: Odd - Brann 1-3 Pusic x2, Barmen
2012: Odd - Brann 1-0

K P
1 Bodø/Glimt 0 0
2 Brann 0 0
3 Fredrikstad 0 0
4 HamKam 0 0

Odd har vært mye opp og ned i prestasjonene i år, ligger cirka midt på tabellen og er markant bedre hjemme enn borte. De har fire seirer av syv mulige på Skagerak Arena, men har ikke vunnet en kamp siden solide 5-0 mot Sandefjord på 16. mai.

Brann er fremdeles serieleder og har ennå ikke tapt i Eliteserien og er det beste bortelaget. Det har likevel blitt litt dårligere poengfangst i det siste, da tre av de fire siste har endt med poengdeling.

Forrige bortekamp var dog den fantastiske prestasjonen på Lerkendal, der guttene tok noe som fort kan vise seg å være årets viktigste seier. Det er en enormt solid gjeng som reiser til Skien , og de har gode forutsetninger for å kunne ta med seg seieren hjem til Bergen.   

Kampens dommer er Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand, som har dømt ti kamper i årets serie. Bare en gang har bortelaget vunnet, og han har ikke tildelt et eneste straffespark til et bortelag i år. La oss håpe dette ikke er noe omen for mandagens kamp.

Gamle kjenninger

På motsatt banehalvdel møter vi flere gamle kjente. Fredrik Nordkvelle kom til Bergen i forkant av 2012-sesongen. Han spilte 24 av 30 seriekamper i debutsesongen, 15 av dem fra start. Han scoret to seriemål, mot Haugesund og Hønefoss og spilte også fire cupkamper og scoret ett mål. Sesongen etter var han mye inn og ut av laget, og ble i august solgt til Odd. Nordkvelle endte sin Brann-karriere på 42 kamper og fem mål.

Torgeir Børven kom til Brann på lån med opsjon på kjøp like før overgangsvinduet stengte i august 2016. fikk sin debut allerede i bortekampen mot Haugesund i slutten av august, da han startet i en vingrolle. Han startet også i hjemmemøtet mot Viking. Etter det ble det bare to innhopp for Øystese-karen.

Det var nok til at han fikk med seg en sølvmedalje etter Branns gode sesong. I februar 2017 ble han fristilt fra sin kontrakt med nederlandske Twente og signerte treårskontrakt med Brann. Etter en god sesongstart ble det lenge mellom kampene og han ble solgt til Odd i forkant av seriestarten i år. Han endte tiden i Brann med fire mål på 31 kamper. 

Henrik Kjelsrud Johansen har også en fortid i Odd, der han fikk med seg 18 kamper og null mål i løpet av årene 2014-2016. 

Skader og suspensjoner

Langtidsskade Taijo Teniste er trolig ute til august. Inn mot Odd-kampen har Kristoffer Barmen ikke kunnet trene for fullt. Om han er med, får du vite når laget offentliggjøres 17.45 mandag.

Barmen er forøvrig den eneste som bare er ett gult kort unna suspensjon. 

Hos Odd er Fredrik Semb Berge ute resten av sesongen. John Kitolano, Martin Broberg, Vebjørn Hoff og Torgeir Børven har slitt med småskader, men det  forventes alle å være spilleklare. 

Neste Brann-kamp er på Stadion mot Molde 1. juli. Fotball er best på Stadion!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: