Før kampen: Molde - Brann

Les deg opp før den vanskelige bortekampen mot Molde på søndag.

Annonse:

Molde er motstander på Aker Stadion i den 25. serierunden på søndag klokken 20.00 i en kamp som vises på Eurosport Norge og som kan høres på NRK Hordaland eller BA.no.

Vårens oppgjør mellom lagene (bildet) vant Brann med hele 4-1 tilbake i mai. Scoringer av Ruben Kristiansen, Jonas Grønner, Jakob Orlov og Daniel Braaten begeistret de 10.227 tilskuerne på Stadion.

Vi må helt tilbake til 2006 for å finne forrige Brann-seier på Aker Stadion. Da førte scoringer fra Charlie Miller og Petter Vaagan Moen til en fin 2-0-seier.

Man kan trygt si at Molde har statistikken på sin side på sin egen bane. Hele 22 ganger har de mørkeblå seiret, mot Branns åtte. Fem kamper har endt uavgjort.

Molde har totalt sett et godt tak på Brann, selv om det ser noe jevnere ut når vi tar med alle kamper. Her er statistikken 34-12-23 i Moldes favør.

Siste fem kamper på Aker Stadion:

  • 2016: Molde - Brann 2-0
  • 2014: Molde - Brann 4-2: Askar (x2)
  • 2013: Molde - Brann 2-0
  • 2012: Molde - Brann 2-1: Askar
  • 2011: Molde - Brann 2-2: Grorud (x2)

Molde forbi Brann

Molde spilte 2-2 borte mot Sogndal i forrige runde etter scoringer fra Björn Bergmann Sigurdarson og Petter Strand. Det ene poenget vippet laget forbi Brann på tabellen og opp på 3. plass med 41 poeng. Det er kun ett poeng bak Sarpsborg 08 på 42 poeng, som spilte 1-1 borte mot Rosenborg.

Molde er i relativt god form og har 3-1-1 på sine siste fem kamper. Hjemmestatistikken viser 7-1-3, hvor tapene har kommet mot Aalesund (0-1), Sogndal (1-2) og Rosenborg (1-2).

Björn Bergmann Sigurdarson er nummer tre på Eliteseriens toppscorerliste og den islandske spissen står oppført med 13 mål. Fem av disse har han scoret på hjemmebane.

Eirik Hestad ligger på delt 4. plass på Eliteseriens assistliste og har levert seks målgivende til nå. Fire av disse har han levert til Fredrik Brustad som har scoret åtte mål.

Björn Bergmann Sigurdarson er også Moldes beste på Fantasy, hvor han ligger på 2. plass med sine 124 poeng.

Helst vinne for å henge med 

Brann tapte som kjent 0-4 hjemme mot Kristiansund i forrige runde og gikk med det ned på 4. plass og mistet den viktige 3. plassen.

K P
2 Molde 4 9
3 Brann 4 7
3 Odd 4 7
5 Rosenborg 3 6

Seier mot Molde vil gi plassen tilbake, og om Sarpsborg 08 avgir poeng mot Stabæk på mandag, så kan Brann også overta 2. plassen.

Branns form er dalende med to tap på rad og viser nå 3-0-2 på de siste fem kampene. På bortebane ser statistikken ikke så verst ut med 4-4-4 til nå med 17-16 i målforskjell.

Kristoffer Barmen er fremdeles Branns toppscorer med sine syv mål, noe som plasserer ham på delt 11. plass i Eliteserien.

Fredrik Haugen har fått besøk av Morten Gamst Pedersen på toppen av assist-listen hvor de begge har åtte målgivende pasninger.

Fredrik Haugen leder Fantasy med hele 128 poeng. Neste Brann-spiller på listen er Gilli Rólantsson på 4. plass med 115 poeng.

Ingen karantener

Det er ingen karantener på noen av lagene til denne kampen, men noen skader.

Hos Molde sliter Knut Olav Rindarøy med hoften. I tillegg er også Óttar Magnús Karlsson og Martin Ove Roseth (kne) også skadet.

Hos Brann sto Vito Wormgoor (muskel), Bismar Acosta (muskel) og Ruben Kristiansen (rygg) over forrige kamp mot Kristiansund. I tillegg startet Kristoffer Barmen på benken da han ikke var 100 prosent skadefri.

Alex Horwath er ute for resten av sesongen etter operasjon i hånden, mens Jakob Orlvov ble skadet i kneet mot Kristiansund og er ute i 6-8 uker.

Klokken 18.45 søndag får du vite hvilke elleve som starter mot Molde.

Brann har ingen karantener. Kristoffer Barmen, Bismar Acosta og Sivert Heltne Nilsen står alle oppført med fire gule kort hver. Jonas Grønner, Deyver Vega, Azar Karadas og Vito Wormgoor har to hver.

Ingen straffespark

Kampens dommer er Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF. Han har dømt Brann fire ganger før i år, noe som har resultert i én seier, to uavgjorte og ett tap.

Molde har fått tre straffespark denne sesongen. Brann har ikke fått tildelt straffespark ennå. Ola Hobber Nilsen har pekt på straffemerket tre ganger til nå.

Molde - Brann har avspark søndag 15. oktober klokken 20.00. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Husk neste hjemmekamp mot Rosenborg 22. oktober klokken 20.00.

Kjøp billetter nå

Kilder: altomfotball.no, fotball.no, nifs.no
Annonse fra Eliteserien: