Før kampen: FK Haugesund - Brann

Hele Bergen til Haugesund! Les deg opp før lørdagens vestlandsoppgjør.

Annonse:

Brann drar noen mil sørover, og møter Haugesund i den 22. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 18.00 lørdag 15. september og vises på Eurosport Norge og Eurosport Player.

Vårens oppgjør mellom lagene ble spilt på selveste 16. mai og endte 1-1. Kristoffer Barmen utlignet Haugesunds ledermål, som også var det første Brann slapp inn på Stadion i årets serie.   

I fjor tok vi med oss tre poeng hjem til Bergen etter en målrik affære. Kampen endte med en 3-2-seier til Brann etter mål av Kristoffer Barmen, Vito Wormgoor og Torgeir Børven. 

Historisk har Brann et lite statistisk overtak på Haugesund stadion. Bergenserne har vunnet fem, to har endt med uavgjort og Haugesund har vunnet tre. 

Branns største seier på Haugesund stadion kom tilbake i år 2000. Da ble det en 4-2-seier etter to scoringer av Petter Andreassen, en av Thorstein Helstad og et selvmål. 

Siste fem kamper på Haugesund stadion:

  • 2017: FK Haugesund - Brann 2-3 Barmen, Wormgoor, Børven
  • 2016: FK Haugesund - Brann 3-2 Barmen, Lie Skålevik
  • 2014: FK Haugesund - Brann 2-3 Huseklepp, Orlov, Vindheim
  • 2013: FK Haugesund - Brann 2-1 Askar
  • 2012: FK Haugesund - Brann 2-1 Ojo
K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

Haugesund har vært gode hjemme i år og stå med seks seirer, to uavgjorte og bare to tap. Etter et knepent 1-2-tap for Rosenborg 21. mai har de vunnet fire av de fem siste på hjemmebane.

Brann på sin side har ikke vært i samme gode borteform som tidligere i sesongen og har ikke vunnet noen av de tre siste. 

Disse oppgjørene lever ofte sitt eget liv og det vi kan garantere er en tøff batalje. Haugesund må vinne for å få heng på Brann og Brann må vinne for å holde følge med Rosenborg øverst.

Kampens dommer er Rohit Saggi fra Drafn, SBK. I løpet av 15 kamper i Eliteserien har han ikke delt ut et eneste rødt kort og har et snitt på cirka tre gule kort per kamp. Det tyder på at han passer til å dømme et vestlandsderby, der temperaturen gjerne er høy og listen bør legges deretter.

Kjuagutten i Haugesund

Fredrik Pallesen Knudsen er bygutt, oppvokst på Møhlenpris. Han spilte fotball i Djerv hele oppveksten og var buekorpsgutt i Nygaards Bataljon i 13 år. 

Han fikk ti kamper i serien og to i cupen for A-laget til Brann. Han var litt ut og inn av laget til FK Haugsund i starten av sesongen, men har spilt samtlige 90 minutter de fem siste kampene og blitt en viktig brikke i forsvaret til Eirik Horneland. 

Henrik Kjelsrud Johansen er tilbake på gamle jaktmarker lørdag. Han spilte to sesonger i FK Haugesund tilbake i 2012-2013, men fikk ikke mye spilletid. Han endte opp med ett mål på 23 kamper (mange som innbytter) for de hvite og blå.

Skader og suspensjoner

Hos Brann er Ruben Kristiansen ute med lyskeskaden som har plaget ham en del denne sesongen. Kneplagede Ludcinio Marengo er også usikker.

Hos Haugesund er Marko Cosic ute med en langtidsskade. I tillegg er de giftige offensive spillerne Fredrik Gytkjær og Ibrahima Wadji ute.

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og er dermed ett kort unna suspensjon. Daouda Bamba er tilgjengelig igjen etter å ha sonet karantene mot Vålerenga. 

Rundens Fantasy-tips

Denne runde har vi sett oss ut en Brann-juvel som kan være en potensiell joker denne runden. Han er kun eid av 4,2 prosent av alle Fantasy-managere, noe som gjør han til en god differensial. Mannen vi snakker om er Kristoffer Barmen, og han har scoret i tre av de fire siste oppgjørene mot FK Haugesund, senest i hjemmekampen i vår.

Og er det noe vi som spiller Fantasy vet, er det at spillere ofte gjør det bra mot de samme lagene sesong etter sesong.

Haugesund-Brann2017-04
OFTE GOD: Kristoffer Barmen har scoret i tre av de fire siste oppgjørene mot FK Haugesund

Av andre Brann-spillere er Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik de åpenbare. Et lite varsku når det gjelder Lie Skålevik er at Bamba nå er tilbake igjen i troppen. Dette tilsier at Lie Skålevik kanskje ikke spiller hele kampen om han starter, og naturlig nok ikke hele om han starter på benken.

Han har forsåvidt bare spilt 90 minutter ved to anledninger i år, så man trenger ikke å legge for stor vekt på det.

På motstanderlaget er det to spillere som peker seg ut. Alexander Stølås (nest mest poeng av forsvarspillere, like bak Wormgoor) og Babajide David Akintola som troner øverst på poenglisten av alle midtbanespillere. Vi håper selvfølgelig på meget liten fangst på disse to på lørdag, men de kan være aktuelle å ta inn på laget i innspurten av sesongen  

Neste kamp på Stadion er søndag 23. september klokken 18 mot Sandefjord. Bli med å hjelp oss frem til tre poeng!

Kjøp billetter

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: