Før kampen: Brann - Start

Eliteserien er tilbake! Les deg opp før Brann tar imot Start på Stadion mandagskvelden.

Annonse:

troBrann møter Start i den 17. serierunden av Eliteserien. Kampen starter klokken 19.00 mandag 6. august og vises på MAX og og Eurosport Player.

Sommerpausen er over og hva er vel mer passende enn å starte høstsesongen med en kamp mot Start. Brann gikk inn i runden som serieleder og møter et lag som har slitt i bunnen av tabellen.

Men den gode formen sørlendingene har vist etter at Kjetil Rekdal tok over tilsier at dette kan bli en tøff kamp om poengene. 

Historisk har det vært veldig jevnt Brann og Start. Siden 1959 har Brann vunnet 26 kamper, 15 har endt uavgjort og 25 har endt med tap.

Lagene møttes i vår, og Brann tok med alle poengene hjem til Bergen etter et sent mål av Steffen Lie Skålevik i en kamp som endte 1-0. Det var også i denne kampen at Taijo Teniste pådro seg sin stygge skade som han nå endelig er tilbake fra.

Brann har ikke gått målløse av banen på Stadion mot Start siden 2006. 

Siste fem møter på Stadion:

  • 2016: Brann - Start 1-0 Lie Skålevik
  • 2014: Brann - Start 1-2 Pedersen
  • 2013: Brann - Start 2-0 Sokolowski, Askar
  • 2011: Brann - Start 2-1 Ojo, Austin
  • 2010: Brann - Start 3-4 Guastavino, Mjelde, Bakke
K P
1 Brann 16 35
2 Rosenborg 16 33
3 Molde 16 29
4 Ranheim TF 16 29

Det begynner å bli en stund siden Brann vant på Stadion. Forrige seier var helt tilbake i begynnelsen av mai, da Tromsø ble slått 3-0. Nå skal det sies at vi bare har spilt tre kamper på hjemmebane siden da, men det har blitt mange uavgjorte både på Stadion og på bortebane den siste tiden.

Brann har, med unntak av de fire målene til Erling Braut Håland i kampen mot Molde, bare sluppet inn ett mål på Stadion i Eliteserien.

Start har scoret to mål på syv bortekamper og bare fått med seg ett poeng, som var på Nadderud og Stabæk tilbake i april. Start har vist bedre takter den siste tiden og tatt ti av sine 14 poeng i løpet av de seks seneste kampene.    

Kampens dommer er Trygve Kjensli fra Nesodden IF. Han har dømt ti kamper i Eliteserien i år, der fem har endt med hjemmeseier og fem med borteseier. 

Gjensyn med gamle helter

To av Branns beste spillere til nå i år har begge spilt fotball på Sørlandet tidligere. Bismar Acosta kom til Norge og Start i 2013, og ble der i tre sesonger. Kulthelten fra Costa Rica fikk 52 kamper og fem mål for de gule og sorte.

Steffen Lie Skålevik har fått sitt virkelige gjennombrudd i Eliteserien i år og står med seks mål til nå. For sørlendingen har ikke dette kommet som noe sjokk, ettersom han i fjor var med å skyte Start opp fra OBOS-ligaen med ti mål på elleve kamper.

Han scoret både mot Start i oppgjøret på SØR Arena tidligere i år, og forrige gang Start var på besøk på Stadion i 2016. Begge kampene endte med 1-0-seier til Brann. 

På dagens Start-lag finner vi også to spillere, som bør være velkjente for alle med hjertet i Brann. Håkon Opdal var en viktig brikke på laget som tok seriegull i 2007 og oddingen fikk hele 236 obligatoriske kamper for Brann.

Han bar også kapteinsbindet både under Steinar Nilsen og Rune Skarsfjord. Nymark-gutten Kasper Skaanes fikk to innhopp for Brann i årets serie før han pakket sakene og dro sørover. 23-åringen endte opp med 110 obligatoriske kamper for Brann og scoret ti mål.

Skader og suspensjoner

Hos Brann er Taijo Teniste trolig tilgjengelig igjen etter et lengre skadeopphold med brudd i ryggen og hånden. Kristoffer Barmen har ikke spilt seriekamp siden slutten av mai, men har trent jevnlig denne uken og er aktuell.

Ruben Kristiansen og Gilli Rolantsson har hatt lysketrøbbel mens Steffen Lie Skålevik tråkket over i treningskampen mot Haugesund. Om de rekker kamper får dere vite på laget offentliggjøres klokken 17.45 mandag.

Espen Børufsen og Andreas Hollingen mangler for gjestene.  

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort og er ett kort unna suspensjon. 

Rundens Fantasy-tips

Brann har kun sluppet inn mål i to av syv hjemmekamper og kombinert med et Start som bare har scoret to mål på like mange bortekamper vil det være vanskelig å komme unna Brann-forsvarere til denne kampen.

Det sikreste valget er å ha inne Vito Wormgoor og/eller Bismar Acosta. Taijo Teniste er trolig tilbake, og om han starter kan det være at Ruben Kristiansen eller Gilli Rolantsson må vike plass. 

Steffen Lie Skålevik har hatt en litt rolig periode foran mål de seneste kampene, men han elsker å spille mot klubben han var på lån til forrige sesong. Han puttet på SØR Arena tidligere i år, scoret mot dem forrige gang de var på Stadion og bør kjenne dem særdeles godt etter å ha spilt der nede. Vi tar en kvalifisert gambling på at han lager mål på mandag og setter han inn på Fantasy-laget. 

gilli_jubler_seier_Stabaek
FANTASY-KANDIDAT: Gilli Rolantsson kan bli en joker på Fantasy-laget ditt mot Start.

Per i dag kan vi ikke se noen god grunn til å sette inn en Start-spiller i laget ditt. De er riktignok i bedre form enn tidligere, men vi trenger en lengre periode med gode resultater og poengsankende spillere før det kan bli aktuelt å ta noen av dem inn.  

Neste hjemmekamp er søndag 19. august klokken 18.00 mot Sarpsborg 08. Fotball er alltid best på Stadion!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: